Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon va petrece următoarele 30 de zile în detenţie. Judecătoria Ciocana a respins joi, 26 mai, demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului şef de stat.

Avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a declarat că dosarul penal pe numele ex-preşedintelui este unul fabricat şi că nu există probe care ar demonstra vinovăţia lui Dodon. Totodată, acesta a precizat că procurorii încearcă să-i atribuie lui Dodon bunuri care au fost găsite la alte persoane.

De partea cealaltă, procurorii susţin că rezultatele percheziţiilor demonstrează că Igor Dodon intenţiona să părăsească ţara, motiv pentru care măsura de arest preventiv era una necesară.

Igor Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Procuratura Anticorupţie a comunicat că marţi, 24 mai, au fost percheziţionate zece imobile şi patru automobile, în cadrul a patru dosare penale deschise pe numele fostului preşedinte Igor Dodon, acţiuni ilegale care ar fi avut loc în perioada 2014 - până în prezent.

Ex-preşedintele Igor Dodon a oferit explicaţii în cazul fiecărei învinuiri aduse de procurori. Dodon susţine că toate acuzaţiile „sunt superficiale, false, fără probe serioase şi vor fi respinse de orice instanţă de judecată independentă, nu capturată politic”. Totodată, Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi capturat justiţia şi că ar sta în spatele reţinerii sale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite