Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin cu prilejul Zilei Victoriei: Adevărul despre război trebuie transmis din generaţie în generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon i-a transmis felicitări omologului său rus, Vladimir Putin, cu prilejul Zilei Victoriei. Preşedintele Republicii Moldova susţine că „ziua de 9 Mai este sacră pentru noi prin faptele de arme şi de muncă ale buneilor, taţilor şi mamelor noastre care au suportat cu mult curaj toate ororile şi cruzimea războiului timp de 1418 zile”.

„Ne închinăm cu smerenie în faţa memoriei celor căzuţi în luptă cu duşmanul viclean, aducând nemărginite mulţumiri tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au salvat lumea de obscurantismul fascist, pentru curajul şi eroismul lor fără seamăn de care au dat dovadă pe câmpurile de luptă, în detaşamentele de partizani şi în spatele inamicului, şi pentru încrederea lor neclintită în Patria lor”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit şefului statului, „biruinţa în Marele Război pentru Apărarea Patriei este izbânda unui popor unit şi bine închegat care, în faţa teribilei ameninţări cu nimicirea, adunându-şi toate puterile şi voinţa, a ţinut piept, prin sacrificii şi suferinţe enorme, pentru a da ripostă agresorului şi a elibera nu numai propria-i ţară, dar şi multe state din Europa”.

„Din păcate, lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial nu au fost învăţate de toţi. În zilele noastre, cînd în multe ţări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice iar evenimentele din acei ani sunt puternic denaturate, este mai important ca oricând ca adevărul despre război să fie transmis din generaţie în generaţie”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite