Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon întreprinde o vizită de o săptămână în SUA. Preşedintele va rosti un discurs de la tribuna ONU

1
23 Sep 2019 09:03:15
Autor: Iurii Botnarenco

După o întrevedere avută cu ambasadorul american Dereck J. Hogan, în care a fost discutată agenda dialogului strategic dintre cele două ţări, preşedintele Igor Dodon a anunţat că pleacă într-o vizită de lucru în SUA, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în dialogul avut cu ambasadorul SUA la Chişinău, a fost exprimată necesitatea continuării consolidării relaţiilor bilaterale de colaborare în toate domeniile de interes major.

În cadrul vizitei de o săptămână pe care o efectuează în SUA, preşedintele Igor Dodon va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU.
 
„Igor Dodon va vorbi despre problemele şi realizările Republicii Moldova, despre particularităţile politicii interne şi externe, despre perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean şi multe altele.”, se arată în alt comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, potrivit sursei citate, Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi lideri din străinătate şi cu reprezentanţi ai conducerii americane, cu influente cercuri evreieşti şi oameni de afaceri.

„Consider această vizită una din cele mai importante în anul curent din punctul de vedere al promovării politice externe echilibrate”, a menţionat Igor Dodon.

Săptămâna trecută şi premierul Maia Sandu a efectuat o vizită de două zile în SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

georgel coman
23.09.2019, 20:29:52

ALO??? CE TITLU???"VIZITA IN SUA..."?!! NU DRAGILOR ESTE "VIZITA LA ONU", DEPLASARE LA ORGANIZATIA NATUNILOR UNITE...este altceva!!! ESPRIMATI-VA DOMNILOR CORECT NU MINCINOS!!! SUA este UNA, ONU este alta ,chiar daca SANT PE ACELASI TERITORIU....!!!!