Igor Dodon: Ion Ceban trebuia declarat câştigător al alegerilor din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon consideră că decizia instanţei de judecată privind nevalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pune multe semne de întrebare. În acest caz, candidatul PSRM, Ion Ceban, trebuia să fie declarat câştigător al alegerilor. Aceasta, în contextul în care nu există nicio plângere sau contestaţie în instanţă împotriva lui Ion Ceban, menţionează şeful statului, citat de IPN.

„Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I”, a scris preşedintele pe o reţea de socializare.

Potrivit lui Igor Dodon, „acum, Andrei Năstase a fost victimizat şi izbăvit de povara conducerii Chişinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit din cauza incompetenţei sale şi lipsei de experienţă administrativă”.

„Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-şi demonstreze capacităţile sau incapacităţile sale de conducător, să vadă toată lumea cât de steril e în faţa problemelor reale, unde populismul nu ajută”, scrie liderul informal al PSRM.

Preşedintele spune că Andrei Năstase a profitat de susţinere directă de la politicieni străini în campania electorală, iar că euro-unioniştii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Totodată, cineva se teme tare ca socialiştii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare.

„Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiştilor, în aprilie 2015, la iniţiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avântul politic al socialiştilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susţinut de PLDM – Năstase”, scrie Igor Dodon.

După câteva ore de deliberări, marţi, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a decis nevalidarea rezultatelor alegerilor locale noi din Chişinău. Prezent în instanţă, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanţe va fi contestată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite