Igor Dodon, la Forumul „Găgăuzia-2016”. „În Est se află ţările frăţeşti. PSRM nu renunţă la integrarea eurasiatică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon a participat la forumul „Găgăuzia - 2016”
Igor Dodon a participat la forumul „Găgăuzia - 2016”

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul Forumului „Gagăuzia-2016”, că PSRM îşi doreşte integrarea în Uniunea Eurasiatică şi Uniunea Vamală, iar organizarea referendumului de către autorităţile de la Comrat nu a fost o acţiune separatistă, ci a însemnat un gest patriotic din partea unor oameni îngrijoraţi pentru soarta patriei lor.

Preşedintele PSRM a ţinut marţi, 2 februarie, un discurs în faţa participanţilor la Forumul „Gagăuzia-2016” de la Comrat, lăudând autorităţile din Autonomia Găgăuză pentru organizarea referendumului de acum doi ani, declarat ilegal de autorităţile de la Chişinău. Acesta a calificat evenimentul ca fiind „o faptă curajoasă şi demnă”. „Referendumul nu a fost o acţiune separatistă, ci a însemnat un gest patriotic din partea unor oameni îngrijoraţi pentru soarta patriei lor mari - Republica Moldova”, a afirmat Dodon.

Potrivit liderului socialiştilor, 98% din locuitorii Găgăuziei s-au pronunţat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, ceea ce pentru „întregul popor al Moldovei este un exemplu de curaj, de maturitate şi responsabilitate civică”. Igor Dodon a mai spus că PSRM susţine vectorul geopolitic declarat de găgăuzi în cadrul referendumului. „În Est se află ţările frăţeşti. Acolo locuiesc şi lucrează rudele şi persoanele noastre apropiate. Acolo sunt pieţele noastre de desfacere tradiţionale, iar alte pieţe de desfacere noi nu vom avea”, a subliniat preşedintele PSRM.

Igor Dodon a mai afirmat că PSRM nu va renunţa niciodată la scopul său strategic - integrarea euroasiatică. 

Menţionăm că liderul socialiştilor declara recent, în cadrul unui reportaj realizat de postul de televiziune rusesc „Rossia 1” că îşi doreşte ca Republica Moldova să prietenească cu Occidentul, dar Rusia să fie partenerul strategic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite