Igor Dodon: Are loc relansarea totală a relaţiilor dintre Moldova şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

„În prezent are loc relansarea totală a relaţiilor dintre Moldova şi Rusia, este restabilit dialogul la nivel de Guvern şi Parlament”. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon şi a fostă făcută la Forumul economic moldo-rus, care se desfăşoară zilele acestea la Chişinău, transmite IPN.

Şeful statului a participat la eveniment, alături de preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, precum şi alături de reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul Dmitri Kozak. Potrivit preşedintelui, evenimentul demonstrează faptul că, la nivelul conducerii celor două ţări, este clar modul în care trebuie să se meargă mai departe.

„Cetăţenii noştri pledează pentru promovarea unei politici externe echilibrate şi a unor relaţii pragmatice cu toţi partenerii externi. În acelaşi timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona până la Vladivostok şi poate deveni un exemplu pentru alte ţări”, a notat preşedintele.

De asemenea, Igor Dodon a participat, împreună cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, la şedinţa Consiliului economic moldo-rus, care a avut loc în cadrul Forumului Economic.

„Am adresat mulţumiri oaspeţilor din Rusia pentru interesul manifestat faţă de Republica Moldova şi pentru disponibilitatea lor de a contribui la dezvoltarea economiei ţării noastre. De asemenea, am menţionat nivelul înalt al organizării evenimentului şi am subliniat faptul că actualul Forum a întrunit circa o mie de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Moldova şi din Rusia, cu mult mai mult decât la ediţia din anul precedent”, precizează şeful statului.

Igor Dodon mai menţionează că sarcina primordială este de a readuce volumul comerţului bilateral cu Rusia, la nivelul anului 2014. În opinia sa, pentru aceasta, este necesar să fie luate mai multe măsuri tehnice astfel ca produsele moldoveneşti să corespundă standardelor existente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite