Igor Dodon: Maia Sandu a provocat intenţionat demisia Guvernului. Nu era niciun sens pentru pasul pe care l-a făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a dat vina pe Blocul ACUM şi pe Maia Sandu pentru demisia Guvernului. Preşedintele ţării consideră că Guvernul a încălcat Constituţia când şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. Şeful statului e de părere că Maia Sandu intenţionat a provocat demisia Cabinetului de miniştri, pentru că ar fi conştientizat că nu poate livra rezultate pozitive.

Igor Dodon a accentuat că Maia Sandu nu a procedat corect când a decis ca Guvernul să-şi asume răspunderea pentru Legea Procuraturii, fără ca mai întâi să propună colegilor din PSRM ca modificările propuse să fie adoptate în Parlament şi fără ca cel puţin să aibă consultări cu preşedintele ţării pe acest subiect.

Igor Dodon a afirmat că este dispus să accepte imediat candidatura unui premier propus de PSRM-ACUM. El a precizat că, dacă Blocul ACUM va refuza dialogul cu PSRM, dânsul este gata să propună un candidat la funcţia de prim-ministru, care va forma un Guvern tehnocrat. 

Igor Dodon a spus că există riscul alegerilor parlamentare anticipate, însă va încerca să evite această situaţie. Dodon a declarat că nu va fi examinată posibilitatea formării unei coaliţii între PSRM şi PDM şi că se doreşte reformatarea alianţei PSRM-ACUM. În caz contrar, s-ar putea ajunge la anticipate.

Igor Dodon a negat informaţiile că, odată cu demisia Guvernului Maiei Sandu, ar urma să fie sistate finanţările externe. El a menţionat că finanţările sunt oferite în funcţie de reformele Guvernului, dând asigurări că următorul Guvern va fi eficient în această direcţie.

Preşedintele a invitat la discuţii toate fracţiunile parlamentare pentru ziua de miercuri, 13 noiembrie.

Pentru a învesti un nou Guvern, Parlamentul are la dispoziţie 3 luni de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite