Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon, Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi au stabilit priorităţile guvernării pentru următoarele săptămâni

5
12 Jul 2019 23:42:39
Autor: Iurii Botnarenco

Conducerea Republicii Moldova, în frunte cu preşedintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu şi speakerul Zinaida Greceanîi a organizat o şedinţă comună vineri, 12 iulie, la care au participat şi membrii Guvernului, dar şi fracţiunea PSRM. Scopul evenimentul a fost de „a trece în revistă principalele activităţi desfăşurate pe parcursul perioadei care s-a scurs de la preluarea guvernării”.

„În această perioadă, eforturile guvernului s-au axat pe soluţionarea problemelor grave moştenite de la fostul guvern. Totodată, în cadrul şedinţei s-au discutat priorităţile executivului şi coaliţiei de guvernare pentru următoarele săptămâni”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit şefului statului, printre cele mai importante subiecte abordate în cadrul reuniunii se enumeră: „necesitatea rectificării bugetului; acţiuni cu caracter social, menite sa sporească nivelul de protecţie socială, situaţia în economie, sectorul energetic, şi alte domenii importante”.

„Întrunirile în acest format vor fi organizate cu regularitate, pentru a asigura conlucrarea eficientă a guvernului şi majorităţii parlamentare”, a mai spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

zbucium ion
13.07.2019, 05:46:57

Bun venit in KOLHOZUL "Viata Noua - fara oligarhi"! "Prizdati" (presedintele) kalhoza - Igori Nikolaevich Dadon, "zamu" lui (loctiitor) si totodata "brigadir" la brigada de socialisti - Zinaida Petrovna Grecheanaya, alt "zam" (loctiitor) si "zinovaie" la brigada "ACUM - nu facem nimic" - Maia Grigorievna Sandu. Consultati Wikipedia in limba rusa si vedeti cum sunt ortografiate numele lor conform traditiilor cinovnicilor statului veliko-rus - Додон, Игорь Николаевич; Гречаная, Зинаида Петровнa; Санду, Майя Григорьевна.

-1 (1 vot)
zbucium ion
13.07.2019, 06:14:17

Printre "kalhoznici" veniti la "naread" - in fund, mai aproape de usa, ar trebui sa mai fie un "zvenavoi" - cel mai mare pe paznicii kalhoza - Нaстас, Андрей Андреевич - Nastase Andrei Andreievici. N-are scaun in prezidium la aceasta "sobranie" si, probabil, se simte obijduit.- "Nichego" - nu-i nimic, lasa ca-si va scoate el pârleala.

-1 (1 vot)
zbucium ion
13.07.2019, 07:48:47

Dupa alegerile locale asemenea kolhozuri conduse de "troica" vor aparea ca ciupercile dupa ploaie nu doar in Jora de Sus si Jora de Jos, raionul Orhei, dar peste tot. Se va incepe viata cea noua, vor fi ridicate din ruine fermele de lapte marfa si cele de crestere a porcinelor, bovinelor si ovinelor, se vor planta vii si livezi ale colhozurilor, vor fi create puncte de prelucrare primara a productiei agricole, mini-fabrici de vin, conserve, vor fi construite depozite pentru grane, elevatoare, frigidere mari pentru pastrarea merelor, prunelor si poamei, vor fi restabilite marile complexe zootehnice, fabricile de alta data de conserve si vinuri, cumparate de "investitori" si date la fier vechi, combinatele de carne, lactate si de producere a uleiului, fabricile de prelucrare primara a tutunului si a culturilor etero-oleaginoase etc.. Calea Ferata a Moldovei si Portul Internation al Giurgiulesti vor fi supraincarcate cu productia pentru export. Cele mai proaspete pomusoare, fructe, legume vor fi transportate si pe calea aerului de pe aeroporturile internationale - Marculesti, Balti-Leadoveni si Cahul. Vor fi restabilite fostele aeroporturi locale - Ocnita, Briceni, Donduseni, Soroca, Camenca, Vadul-lui-Voda, Ceadir-Lunga, Baimaclia, Vulcanesti etc., va reapare aviatia agricola si cea sanitara locala. In municipii si in capitala isi vor relua activitatea uzinele fostului complex-militar - Mezon, Signal, Schiotmahs, Mikroprovod, Vibropribor, Etalon, uzina de televizoare, uzina de compiutere, la Balti - Asociatia"Reut", uzina Selmash, la Soroca - uzina de utilaj tehnologic si uzina Hidroprivod, la Orhei - uzina mecanica, la Chisinau- uzina aviatiei civile, uzina de frigidere, de masini de spalat, de utilaj agricol Agromash, Hidropompa, uzina de tractoare etc.Vor fi restabilite asociatiile-stiintifice si de productie Vieru, Codru, Selectia, Porumbeni etc..

-1 (1 vot)
zbucium ion
13.07.2019, 09:26:42

Lasand gluma la o parte, "kolhozurile"in forma europeana a COOPERATIVELOR de productie agricola - sunt necesare. In registru societatilor coopretiste din Italia anual se inregistreaza cooperative noi - agricole, de constructii, servicii, productie etc.. In total in Italia sunt aproape 114 mii de cooperative si asociatii cooperatiste caredin timp incheie acorduri de cooperare pentru anumite lucrari, operatii, inclusiv pentru promovarea si realizarea pe piata a productiei, serviciilor, marfurilor - taman ceea ce le lipseste cel mai mult micilor producatori din R.Moldova.

-1 (1 vot)
giulianni_007
14.07.2019, 13:26:54

Ma Zbuciumatule eu tot te intreb de o bucata de timp,care este rolul trollingului PDM-ist pe media romana ca tot nu ma prind?!?Spera-ti ca prostii,ca romanii de la putere sint naivi sau ca prin trolling ve-ti revenii vreodata la putere !??!Chiar sint f.curios de un raspuns din partea ta !!!Mersi anticipat.