Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon: O majoritate parlamentară mai poate fi formată până pe 7 iunie

3
22 May 2019 13:32:02
Autor: Dan Anghel
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracţiunile parlamentare nu ajung la o înţelegere în vederea formării unei majorităţi parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului.

Anunţul l-a făcut, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, unde a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituţională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la şedinţa de constituire, transmite IPN.
 
Igor Dodon a spus că, în premieră de la Independenţă, la practic trei luni de la alegerile parlamentare, nu avem preşedinte de Parlament, majoritate parlamentară şi Guvern funcţional. Şeful statului a condamnat „egoismul politic şi ambiţiile exagerate ale unor deputaţi şi grupuri parlamentare”. Potrivit lui Igor Dodon, „cetăţenii Republicii Moldova, aşteaptă rezultate, majoritate parlamentară, ca deputaţii să se apuce de lucru”.
 
Şeful statului s-a adresat deputaţilor, spunându-le că „fie se apucă de lucru, creează majoritate parlamentară, aleg conducerea Parlamentului, Guvernul, fie recunosc faptul că ambiţiile nu le permit să găsească limbaj comun, şi atunci să se ducă la anticipate”.
 
Deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS şi cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre cooperarea parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea preşedintelui Parlamentului din partea blocului şi pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară şi funcţia de preşedinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuţii deputaţii blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Jr Proxi
22.05.2019, 14:12:11

Dodon face pe plac celor din PAScuDA, ca ei doresc sa fie anticipate si sa se cheltuia ierasi vreo 100 de milioane din bugetul de stat.

-1 (1 vot)
Albu Inga
22.05.2019, 14:14:23

de show-uri si circ asta au invat si cu asta se ocupa, pare rau ca avem asa imbecili ajunsi in legislativ si de cei ce au crezut ca ei pot face ceva.

-1 (1 vot)
Racu Sergiu
22.05.2019, 17:16:37

Deci așteptăm să vedem ce va fi mai departe, dacă mudacii din ACUM nu vor să facă coaliție cu nimeni...

-1 (1 vot)