Dodon sugerează că alegerile anticipate ar putea fi amânate: Am mari dubii că se va reuşi organizarea lor pe 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, consideră că sunt şanse foarte mici ca alegerile parlamentare anticipate să se desfăşoare pe 11 iulie, aşa cum a fost stabilit în decretul semnat de preşedintele Maia Sandu.

Igor Dodon s-a declarat sceptic că alegerile pot fi organizate pe 11 iulie din cauză că nu au fost alocaţi bani pentru desfăşurarea scrutinului, şi pentru că nu sunt bani în buget. Potrivit lui, Maia Sandu s-a grăbit când a numit data alegerilor fără să ia în calcul lipsa banilor şi fără să discute acest subiect cu Parlamentul.

„Maia Sandu s-a grăbit când a dizolvat Parlamentul. A intrat într-o problemă pe care o va conştientiza singură în timpul apropiat. În primul rând, în câteva săptămâni, va creşte din nou numărul cazurilor de COVID, aşa o spus toţi specialiştii. Vreau să văd care vor fi argumentele atunci, când cetăţenii vor veni în fiecare zi la Preşedinţie şi îi vor aminti că în fiecare zi mor în Moldova 100-200 de oameni, iar la începutul campaniei electorale organizate de Maia Sandu vor muri 1.000 - 2.000 de oameni. Va fi pe conştiinţa Maiei Sandu şi a Domnicăi Manole. Credeţi că lucrul ăsta nu se va întâmpla? Vor fi proteste nonstop”, a spus Igor Dodon în emisiunea sa de vineri.

Dodon a accentuat că bani pentru alegeri nu sunt în buget, iar Guvernul nu va lua bani din Rezerva de Stat, aşa cum a solicitat Maia Sandu.

„125 de milioane de lei pe care le solicită CEC nu sunt în buget. Maia Sandu recent a scris o scrisoare Guvernului şi a cerut categoric ca toţi banii din rezerva de stat să fie alocaţi pentru alegeri. În primul rând, preşedintele nu are aşa atribuţii. În al doilea, cum să iai toţi banii din rezerva de stat? Noi suntem într-o perioadă de incertitudine. (...) Să scoţi toţi banii din Rezerva de Stat, ar fi o greşeală”, a spus Dodon.

Dodon a menţionat că socialiştii sunt gata de alegeri, indiferent când vor avea loc acestea. El susţine că în Parlament vor accede doar trei partide: PAS, PSRM şi ŞOR. Totodată, Dodon a îndemnat partidele de dreapta „să nu se îmbete cu apă rece”, deoarece nu au şanse să câştige alegerile.

Precizăm că preşedintele Maia Sandu a declarat că Guvernul este obligat să identifice şi să aloce bani pentru alegeri.

Liderul PAS, Igor Grosu, a afirmat că în buget pot fi găsiţi bani pentru alegeri. El s-a arătat nedumerit că Guvernul interimar încă nu i-a alocat şi şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va întâmpla la următare şedinţă a Guvernului. Grosu a anunţat că, dacă nu vor fi alocaţi bani pentru alegeri, PAS va organiza proteste pentru a apăra dreptul cetăţenilor la vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite