Igor Dodon, mesaj după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Sper că specialiştii vor reuşi să restaureze această perlă a culturii franceze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Preşedintele Igor Dodon a declarat că regretă profund producerea incendiului devastator care a distrus Catedrală Notre-Dame din Paris. În acest sens, şeful statului a transmis un mesaj omologului său de la Paris, dar şi poporuoui francez.

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune şi încurajare Preşedintelui Emmauel Macron şi întregului popor al Franţei şi îmi exprim speranţa că specialiştii vor reuşi să restaureze această perlă a culturii franceze şi a patrimoniului cultural mondial”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Un incendiu puternic a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, iar o turlă a catedralei s-a prăbuşit, autorităţile anunţând că nu există victime.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a amânat discursul pe care plănuia să îl ţină luni seara în faţa naţiunii din cauza incendiului, declarând că este trist să vadă "că această parte din noi arde". P

Procurorii francezi au deschis o investigaţie pentru a afla cauza incendiului de la catedrala Notre Dame, informează Associated Press. De asemenea, UNESCO a informat luni că “este alături de Franţa pentru a salva şi restaura” catedrala, pe care a descris-o ca fiind “un monument de nepreţuit”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite