Igor Dodon: „Participarea redusă la vot trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a declarat că „alegerile locale s-au desfăşurat în mod liber şi democratic, fapt care demonstrează că este o revenire la normalitate după mulţi ani în care competiţia electorală a fost grav afectată de metode incorecte practicate de anumite partide sau politicieni care încercau să decidă în locul cetăţenilor.”

„Acest spirit de normalitate în care s-a desfăşurat ultima campanie electorală şi votul de ieri, consider că este cel mai important rezultat obţinut şi încă un semnal că Republica Moldova se îndreaptă pe calea cea bună”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, sunt însă şi lecţii de învăţat din alegerile recent încheiate, şi anume „participarea redusă la vot trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică, un semnal că politicienii trebuie să se întoarcă la cetăţeni, să muncească pentru ei şi să obţină încrederea lor, inclusiv a celor care au ales să nu voteze ieri.”

Preşedintele a remarcat „rezultatul extraordinar obţinut de PSRM în aceste alegeri”.

„Partidul pe care l-am creat nu cu foarte mulţi ani în urmă şi care, după ce recent a devenit cel mai reprezentativ partid din Parlament, ieri a confirmat oficial că este şi cel mai puternic partid din ţară, obţinînd cea mai mare susţinere politică la alegerile locale generale. Un rezultat foarte bun a înregistrat şi pe Chişinău, unde şi-a mărit numărul de mandate în Consiliul Municipal şi a câştigat detaşat primul tur pentru alegerea primarului. Este un nivel înalt de încredere fără precedent obţinut de socialişti în alegeri, dar şi o responsabilitate pe măsură”, a spus Dodon.

Şeful statului a făcut un apel către către partide „să manifeste maturitate politică în campania pentru turul doi, să desfăşoare o competiţie electorală corectă, în spirit democratic, axată pe identificarea soluţiilor de rezolvare a problemelor cu care se confruntă cetăţenii, nu pe atacuri la persoană”. 

„Avem multe localităţi în care competiţia se va desfăşura între PSRM şi ACUM, partidele care formează coaliţia majoritară. Cred că e important ca politicienii din aceste partide să înţeleagă nu doar miza turului doi, dar şi miza mult mai importantă care ţine de viitorul ţării, de ceea ce au de făcut împreună mai departe în coaliţie. Greul pentru coaliţia majoritară abia începe”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite