Igor Dodon, preşedintele României. Un fost primar susţine că l-ar vota în această funcţie, dacă s-ar face unirea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Fostul primar al satului Sadova Tudor Aghenie, localitatea de baştină a preşedintelui Republicii Moldova, afirmă că este gata să-l voteze pe Igor Dodon în funcţia de şef de stat doar în cazul în care acesta va candida pentru funcţia de preşedinte al României Mari, în urma reîntregirii ţării.

Tudor Aghenie a făcut această afirmaţie sâmbătă, 10 martie, la un eveniment festiv la care urma să fie semnată declaraţia simbolică de unire cu România de către primarul şi consilierii locali din Sadova.

Fostul primar de Sadova a fost unul dintre semnatarii acestei declaraţii, el fiind un promotor al curentului unionist, deşi fratele său este liderul socialiştilor din localitate.

În cadrul evenimentului menţionat, pe lângă zeci de persoane care au venit să sprijine declaraţia de unire, au fost prezenţi şi câţiva simpatizanţi ai PSRM (al căror lider neformal este Igor Dodon).

Când Tudor Aghenie ţinea un discurs în care enumera avantajele unirii cu România, cineva dintre socialişti a strigat „Moldova!”. După care, fostul primar de Sadova a răspuns: „Unire cu Moldova, de acord 100%”.

Întrebat cine va fi preşedintele Moldovei, Aghenie a replicat: „Pe Igor Dodon îl punem preşedintele României, doar dacă facem unirea. Eu votez pentru dânsul, dar să fie preşedintele României”.

Propunerea lui Aghenie a stârnit entuziasmul celor prezenţi la eveniment, care au şi aplaudat această idee.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite