Igor Dodon ar fi pretins 50 milioane de dolari de la miliardarul rus Andrei Goncearenco. Dezvăluirile lui Renato Usatîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi aduce noi acuzaţii grave la adresa lui Igor Dodon
Renato Usatîi aduce noi acuzaţii grave la adresa lui Igor Dodon

Igor Dodon ar fi pretins 50 milioane de dolari de la miliardarul rus Andrei Goncearenko, cel care recent a intrat în posesia companiei „Avia Invest”, căreia statul i-a concesionat, în 2013, Aeroportul Chişinău. Anunţul a fost făcut de către primarul de Bălţi, Renato Usatîi, care susţine că şeful statului i-ar fi promis omului de afaceri că în schimbul banilor îi va permite acestuia să-şi desfăşoare în continuare activitatea la Aeroport.

UPDATE Reacţia lui Andrei Goncearenko: „În seara zilei de 18 februarie curent, Renato Usatii a făcut declaraţii calomnioase referitor la Aeroportul Chişinău. Inclusiv m-a insultat personal. Cer autorităţilor moldoveneşti să ia măsurile necesare în privinţa acţiunilor infracţionale ale lui Renato Usatîi, care mi-au afectat reputaţia”.

Renato Usatîi a menţionat, într-un Live pe pagina sa de Facebook, că informaţia despre banii pe care i-a solicitat Igor Dodon ar fi venit de la un cetăţean rus, bine informat, care l-ar fi contactat personal pentru a-i comunica despre intenţiile lui Igor Dodon. În schimbul banilor, Igor Dodon urma să facă uitat scandalul din jurul Aeroportului Internaţional Chişinău, după ce s-a constatat că Aeroportul a fost concesionat cu mai multe încălcări către „Avia Invest”, iar conducerea ţării dădea asigurări că Aeroportul va reveni în gestiunea statului, odată ce va fi reziliat contractul cu „Avia Invest”.

Preşedinţia nu a avut deocamdată o reacţie la aceste acuzaţii.

Compania „Avia-Invest”, căreia statul i-a concesionat în 2013 Aeroportul Internaţional Chişinău pentru o perioadă de 49 de ani, a anunţat că NR Investment Limited, companie care în august 2019 a procurat 95% din „Avia Invest”, a cedat controlul asupra companiei către „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care de acum încolo va deţine 95% din „Avia-Invest” şi va gestiona Aeroportul Internaţional Chişinău. Beneficiarul companiei respective este miliardarul rus Andrei Goncearenko, care anterior a activat în conducerea Gazprom.

Preşedintele Igor Dodon susţine că Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat ilegal către o grupare criminală, iar acest subiect reprezintă pentru Preşedinţie unul „care ţine de securitatea ţării şi siguranţa cetăţenilor”. El a subliniat că în spatele omului de afaceri din Rusia ar sta de fapt Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite