Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon prezintă trei scenarii pentru situaţia politică din 2020

1
21 Feb 2020 10:15:43
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon susţine că sunt trei scenarii posibile care se pot realiza în anul 2020 pe arena politică de la Chişinău. Primul scenariu presupune că se păstrează situaţia actuală, adică Guvernul Chicu, fără a avea o majoritatea parlamentară stabilă, îşi continue activitatea în postura de Guvern minoritar.

Al doilea scenariu, potrivit lui Igor Dodon, este formarea unei coaliţii oficiale dintre PSRM şi PDM.

„Al treilea scenariu sunt alegerile parlamentare anticipate. În opinia mea personală, ar fi o problemă pentru Republica Moldova, pentru că în caz de anticipate, majoritatea proiectelor sociale, economice care s-au pornit vor fi blocate. Când lumea ştie că merge la anticipate se începe o perioadă de instabilitate”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Preşedintele răspunde”, adăugând că anticipate ar costa ţara circa 70 de milioane de lei.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că alegeri anticipate şi-ar dori Maia Sandu „pentru că e în afara Parlamentului şi îşi doreşte să revină”.

Igor Dodon susţine că, indiferent care din aceste trei scenarii se va realiza, premierul Chicu va rămâne în funcţie cel puţin până la sfârşitul acestui an.

„Dar eu îmi doresc ca să fie prim-ministru până în anul 2023, pentru că face faţă”, a spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
21.02.2020, 10:30:01

Moldova cu Dodon în frunte a devenit "oaia neagră" a Europei. Germania a înţeles că a fost trişată de cuplul Putin-Dodon şi nu va mai acorda finanţare de la UE. România nu mai vrea să fie doar oaia de muls a lui Dodon şi a închis şi ea finanţările. Putin i-a promis Moldovei vreo 300 milioane de USD, dar până în prezent nu a dat nimic. Nici FMI şi BM nu mai vor finanţarea Moldovei din cauza orientării pro-Rusia. Aşa că anul 2020 va fi crâncen pentru Moldova. Dar şi-au făcut-o cu mâna lor votându-l pe pro-rusul Dodon. Să le fie de bine.

+1 (1 vot)
Modifică Setările