Igor Dodon: Procuratura ar putea iniţia ridicarea imunităţii mai multor persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Procuratura generală ar putea veni în timpul apropiat cu iniţiative de ridicare a imunităţii, inclusiv parlamentare, dacă va acumula informaţii necesare pentru acest lucru, legate de frauda bancară. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Igor Dodon după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui, Procuratura Generală, în componenţa sa actuală, a iniţiat mai multe acţiuni de punere de sechestru pe unele active ale unor persoane care ar putea fi implicate în fraudă. Este vorba de sechestre pe activele „Gemenii”, „Prime” etc. Totodată, mai multe cauze penale pe frauda bancară sunt pe rol la această etapă.

Vorbind despre anexele raportului Kroll 2 apărute recent în presă, Igor Dodon, a spus că nici BNM, nici Procuratura nu au putut să confirme daca acestea sunt veridice sau nu. „Solicitarea a fost ca organele care au avut acest raport sau îl au, cu toate anexele, să confirme sau nu informaţiile apărute în presă şi în paralel să facă investigaţii de unde au apărut acestea în spaţiul public”, a spus preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite