Igor Dodon propune „un moratoriu total asupra oricărui subiect politic în această perioadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a făcut un apel către clasa politică de la Chişinău în care spune că „se impune un moratoriu total asupra oricărui subiect politic în această perioadă, pînă trecem de criză”.

„Haideţi ca în această perioadă să uităm cu toţii de politică, toţi suntem oameni care putem să ne ajutăm concetăţenii (...) Haideţi să ne concentrăm efortul comun pe gestionarea crizei, acest lucru aşteaptă oamenii de la noi dar nu dezbateri politice în timp ce spitalele sunt pline, avem pierderi de vieţi omeneşti şi urmează să trecem ca toate ţările prin acea perioadă critică de vârf”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 864.

Până la ora actuală, 30 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 15 persoane, printre care trei medici şi trei persoane din regiunea transnistreană, au decedat. 80 de pacienţi se află în stare gravă.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca şi Ştefan Vodă, raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 268 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 293 de cazuri de COVID-19.

De asemenea, în raionul Glodeni au fost raportate 18 cazuri noi de COVID-19, dintre care au fost infectaţi 11 medici. În total, este vorba de 24 de cazuri.

Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 240, dintre care jumătate sunt în Ştefan Vodă şi Soroca.

Din 864 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 106 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 758 de cazuri vorbim de transmitere locală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite