Igor Dodon: PSRM și-a exprimat disponibilitatea să susțină un Guvern propus de Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat după şedinţa fracţiunii parlamentare a PSRM că Socialiştii și-au exprimat „disponibilitatea să susțină în continuare un Guvern propus de Maia Sandu”.

Igor Dodon a menţionat că singura condiţie este ca Guvernul propus de Maia Sandu să fie format din profesionişti. 

Pe de altă parte, Dodon a menţionat că „deputații socialiști au luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării, calificând această poziție fie o trădare a propriilor săi alegători, fie o frică de a-și asuma guvernarea țării în perioada crizei pandemice”.

Dodon spune că în cadrul discuțiilor cu deputaţii socialişti s-a discutat şi despre afirmaţiile Maiei Sandu cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnsitria.

„Deputații socialiști și-au exprimat îngrijorarea privind tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului. Am fost unanimi în opinia că demnitarii și politicienii, trebuie să fie atenți în declarații și acțiuni, pentru a evita izbucnirea unui nou conflict în estul țării. În final, am reiterat faptul că vom promova în continuare o politică externă echilibrată, în beneficiul țării și al cetățenilor noștri”, a subliniat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite