Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

0
29 Jun 2022 17:31:48
Autor: Iurii Botnarenco

Fostul preşedinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chişinău a respins recursul înaintat de apărători împotriva deciziei Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, transmite IPN.

Tot miercuri, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupţie prin care au contestat decizia primei instanţe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-preşedintelui, care este cumnatul său. În urma examinării recursului, a fost menţinută decizia instanţei de fond de prelungire a arestului preventiv. Lui Igor Dodon îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare, printre care corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. 

El califică dosarul ca fiind unul politic, la comanda preşedintei Maia Sandu. Soţia lui Igor Dodon, învinuită de complicitate la îmbogăţire ilicită, are interdicţia de a părăsi R. Moldova.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările