Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Republicii Moldova,  Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile. Judecătorii au respins recursul procurorilor care au solicitat mandat de arestare pe numele fostului şef de stat. Dodon a declarat că se aştepta la o asemenea de decizie.

„Cum era şi de aşteptat în condiţiile justiţiei reformate, judecătorii au luat decizia de a prelungi arestul la domiciliu... Din ceea ce am auzit astăzi sunt trei blocuri de argumente ale procurorilor. Primul se referă la unii martori care sunt oponenţi politici, care m-au criticat public şi ei au fost ca martori în acest caz, pentru a avea argumente de prelungire a arestului la domiciliu. Al doilea s-a referit la faptul că locuiesc împreună cu soţia, iar soţia în calitate de învinuită discută cu mine. A treia încălcarea este că discut cu presa, plasez unele mesaje pe Facebook, comentez politic” a declarat Igor Dodon, citat de TV8.

Fostul preşedinte l-a acuzat pe ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, că ar fi implicat în acest proces. Acesta susţine că va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Vom ataca decizia la Curta de Apel. Regret că în aceste condiţii se fac presiuni asupra judecătorilor”, a mai spus Dodon.

Amintim că Igor Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Ex-preşedintele Igor Dodon a oferit explicaţii în cazul fiecărei învinuiri aduse de procurori. Dodon susţine că toate acuzaţiile „sunt superficiale, false, fără probe serioase şi vor fi respinse de orice instanţă de judecată independentă, nu capturată politic”. Totodată, Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi capturat justiţia şi că ar sta în spatele reţinerii sale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite