Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Dmitrii Kozak şi l-a prezentat pe candidatul la şefia Moldovagaz

8
17 Jul 2019 16:22:57
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon a avut la Moldova o întrevedere de lucru cu Dmitri Kozak, viceprim-ministru al Federaţiei Ruse, în cadrul căreia l-a prezentat pe candidatul la funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, şeful statului a declarat că a discutat în cadrul întrevederii despre asigurarea neîntreruptă a Republicii Moldova cu gaze naturale, ţinând cont de faptul că acordul cu privire la tranzitarea teritoriului Ucrainei expiră la finele anului curent. „Totodată, am examinat solicitarea părţii moldoveneşti de a ne oferi reduceri la tarifele pentru gaze, începând cu ‪1 septembrie curent”, susţine preşedintele.

Şeful statului nu oferă detalii despre reducerile solicitate. La început de an, într-un interviu, Igor Dodon spunea că Moldova ar putea conta pe o reducere a preţului la gaze cu 20-25%, în contextul în care Republica Moldova are statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Potrivit lui Igor Dodon, Moldova primeşte gaz natural în baza unui contract care a fost semnat încă în anul 2006 şi care în fiecare a fost prelungit. Termenul limită de prelungire este 2019.

Vadim Ceban este în prezent adjunctul başcanului UTA Găgăuzia. Candidatura lui trebuie să fie aprobată de Guvern, precum şi de Consiliul de Observatori al Moldovagaz, condus de reprezentanţii Gazprom.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Albu Inga
17.07.2019, 17:16:55

Deci investirea ministrilor la noi trece pe la Moscova, ba popor de ratati deja nici nu se ascund ca la Moscova decid totul pentru voi da voi inghitit mai departe cotlete, halam de asa neam ce mai crede in poveste.

-1 (1 vot)
Racu Sergiu
17.07.2019, 17:44:58

Și-a prezentat sluga la Moscova.

-1 (1 vot)
zbucium ion
17.07.2019, 18:01:03

Moscova stoarce bani din R.Moldova ca dintr-o colonie. Presedintele Dodon, parlamentul si guvernul Sandu nu se ating de "SCHEMELE" de fraudare a consumatorilor si bugetului statului de catre firmele-"capuse" intermediare ruse si moldave la exportul-importul gazelor pentru R.Moldova. Frauda este COLOSALA - oficial se importa in 3 ani cate 10 miliarde de metri cubi de gaze, anual circa 3 miliarde de metri cubi, pe care consumatorii si bugetul statului trebuie sa le achite Gazprom-ului, iar conform estimarilor specialistilor din Romania R.Moldova, fara Transnistria consuma anual mai putin de 1 miliard - 0,9 MILIARDE de metri cubi de gaze, dar acumuleaza fata de Gazprom datorii pentru 3,3 miliarde de metri cubi de gaze . Guvernul Sandu se face ca nu stie de aceste "scheme" de JEFUIRE a RM cu MILIARDE.

-1 (1 vot)
Maria Lazăr
17.07.2019, 18:01:46

Slujile au venit la stăpîn să raporteze, e grav de tot ce se întîmplă în Moldova și de ce acest Dodon nu este arestat și condamnat pentru trădare de patrie mai ales după ce a recunoscut într-un video că primește cîte 700 000 dolari pe lună de la Kremlin !

-1 (1 vot)
Veronica Savcenco
17.07.2019, 18:01:47

Fara acordul Moscovei nici un candiat nu va fi pus.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările