Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon speră că Vladimir Putin va veni într-o vizită oficială la Chişinău în această vară

5
26 Feb 2020 12:20:47
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon a declarat că aşteaptă că până la mijlocul acestei veri în Republica Moldova va veni într-o vizită oficială fie liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, fie premierul rus Mihail Mişustin. Vizita ar urma să aibă loc la doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, preconizate pentru toamna anului 2020.

„Noi aşteptăm vizita lui Putin sau a lui Mişustin. Presupun că până în iunie-iulie aceste vizite ar putea avea loc”, a declarat Igor Dodon într-o emisiune la postul de televiziune „Primul în Moldova”, scria presa rusă.

Dodon a precizat că în cadrul vizitei va fi semnat un acord care le va permite cetăţenilor moldoveni care muncesc în Federaţia Rusă să beneficieze de pensie.

Şeful statului a mai adăugat că pentru luna mai este confirmată vizita preşedintei Parlamentului de la Moscova, Valentina Matvienko.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Coco
27.02.2020, 16:51:21

Fă-mă Doamni P(r)işădinti iar, cî doar mă-nchin la tini, crapi-i ochii cărui minti cî te-oi faşi di ruşîni! Numai cî mai am o rugî dac-o hi şi-o hi sî hii sî o ieu cumva la fugî sî m-ascunzi la tini-n jii!

Dănănae Dumitru
27.02.2020, 17:18:39

dialectul nostru molovean romanlor nu le prea place, asa cum si accentul rus si folosirea asa ziselor "rusizme". cuiva de fapt tot nui prea place "tigânizmul" folosit in limbă, de tipul gajoale, mişto si altele, totasa cum folosirea multor cuvinte straine, muzica cu motivuri turcesc, nemaivorbind de manele. asta e realitatea

Coco
27.02.2020, 18:13:21

Nu. Că ne mai tachinăm este in firea noastră. Păii, la câte bancuri sunt cu olteni, unele scornite chiar de ei, ar trebui să stea toată ziua supăraţi pe ceilalţi români. Limba română cu graiurile ei este totuşi mult mai unitară. Un român din Timişoara se înţelege cu unul din Chişinău sau unul din Constanţa cu unul din Oradea fără a folosi neapărat limba literară, pe când la nemţi sate invecinate spun altfel la cartof iar la italieni ăia din nord cu ăia din sud se inţeleg doar în cea literară, la francezi cam la fel. Manelele îs criticate de toţi dar am văzut si vedete cu firmă săltând pe ritmurile buricului. Rusismele intrate in graiul moldovenesc din RM au proliferat datorita televiziunilor in limba rusă. Neologismele actualmente englezismele, in secolele trecute franţuzismele, intră mai ales pe cuceririle tehnologice.

Coco
27.02.2020, 18:23:06

Un avantaj. In Italia, Germania, Franţa, Anglia dacă vorbeşti prost limba te consideră din altă parte a ţării. De exemplu un italian m-a întrebat dacă îs sicilian la sfârşitul conversaţiei. :) Pe când la români te miroase imediat că eşti străin sau provincia din care provii.

Dănănae Dumitru
27.02.2020, 18:29:30

cîte bordee atîtea obicee si asta e bine