Igor Dodon spune în ce condiţii ar putea fi amânate alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon afirmă că alegerile prezidenţiale, care urmează să aibă loc în toamnă, ar putea fi amânate în cazul declarării unei noi stări de urgenţă. Şi aceasta în condiţiile în care unii specialişti din sănătate estimează că în toamnă ar putea exista un al doilea val de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, transmite IPN.

„În primul rând noi nu ne gândim acum la alegeri. Eu cred că la alegeri se gândesc oponenţii noştri mai mult, care deja se văd în campanie electorală. Noi avem alte priorităţi”, a declarat Igor Dodon într-o nouă ediţie a emisiunii „Preşedintele răspunde”.

Şeful statului a menţionat că, potrivit procedurii legale, alegerile, fie ele prezidenţiale, parlamentare, pot fi amânate doar în cazul stării de urgenţă. Starea de urgenţă, care este instituită acum, se finalizează pe 15 mai, însă ea poate fi prelungită în funcţie de evoluţia situaţiei. Şi dacă se ajunge la o nouă stare de urgenţă, evident alegerile vor fi amânate.

„Sper foarte mult să nu ajungem la această situaţie. Dar din nou, alegerile prezidenţiale nu sunt o prioritate pentru mine personal şi cred că nici pentru Guvern. Trebuie să depăşim această situaţie, pe urmă revenim la tot ce ţine de agenda politică”, a notat preşedintele.

Până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la şase.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-spune-in-ce-conditii-ar-putea-fi-7965_1072662.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite