Dodon trage concluziile votului din diaspora: Dacă tuturor cetăţenilor cu drept de vot le-ar fi fost asigurat acest drept, rezultatul ar fi de 70% la 30% în defavoarea Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai multe voci din diaspora, dar şi şi ex-candidata la funcţia de preşedinte al ţării, Maia Sandu, au afirmat că alegerile au fost fraudate pe motiv că nu s-au deschis suficiente secţii de votare şi nu au ajuns buletine de vot, noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că dacă acest drept se asigura el ar fi câştigat şi mai categoric.

„Mai multă lume mă întreabă cum comentez modul de votare a diasporei la aceste alegeri.

Iată de ce am decis să fac o scurtă analiză în baza materialelor de care dispun, deşi există şi alte documente interesante, inclusiv din cele care arată cine şi din ce surse a achitat transportul pentru o parte din cetăţeni care au votat în UE. Dar asta va fi subiectul unei investigaţii separate.

Principala concluzie - dacă tuturor cetăţenilor cu drept de vot, indiferent de locul unde ei s-ar afla, Guvernul le-ar fi asigurat posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot, rezultatul ar fi de 70% la 30% în defavoarea Maiei Sandu.

Cu acest prilej, reiterez: alegerile s-au finalizat. Chem oponenţii mei la calm. 
Înţeleg opinia şi reacţiile celor care nu au votat pentru mine, dar acestea sunt regulile într-o democraţie – rezultatele votului trebuie respectate.

Eu, la rîndul meu, voi respecta toţi cetăţenii Republicii Moldova. Există lucruri care sunt comune pentru noi, avem aceleasi ingrijorări de ordin social şi economic, împărtăşim multe probleme şi viziuni comune privind dezvoltarea ţării. Asupra lor trebuie să ne axăm de acum înainte”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite