Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon vrea să ofere cetăţenie arhiepiscopului de Tiraspol şi Dubăsari, însă se plânge că nu are acces în Transnistria

4
25 Dec 2017 13:14:02
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon susţine că cei din conducerea de la Chişinău au accesul interzis pe teritoriul necontrolat din stânga Nistrului, fără o permisiune prealabilă obţinută de la autorităţile de la Tiraspol, însă şi în acest caz nu li se garantează accesul. Preşedintele speră că această problemă va fi soluţionată în anul 2018.

„Eu cred că cel mai important moment pe care îl aşteaptă oamenii este să facilităm accesul cetăţenilor noştri de pe un mal pe altul. Este posibil să obţinem asta în 2018? Vom lucra în această direcţie. Eu cred că locuitorii de pe ambele maluri şi-ar dori mult să obţină acest lucru”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Clubul de presă „Rezonanţa socială”.

În acest context, şeful statului a subliniat că Preşedinţia a purtat discuţii cu responsabilii de la Tiraspol ca aceştia să deschidă accesul în stânga Nistrului şi pentru conducerea de la Chişinău. 

„De exemplu, preşedintele Republicii Moldova nu poate merge în Transnistria, deşi conducătorul Transnistriei trece prin Aeroportul Chişinău dacă nu zilnic, atunci săptămânal. Eu ca să merg în Transnistria trebuie să le scriu cu o lună înainte şi oricum nu-mi vor permite accesul”, a menţionat Dodon.

El a explicat şi de ce anume îşi doreşte atât de insistent să ajungă pe malul stâng.

„Eu trebuie să dau un ordin şi un paşaport arhiepiscopului Savva (arhiepiscopul Dubăsarului şi Tiraspolului), deoarece am luat decizia de a-i da cetăţenie moldovenească. Până acum niciun preşedinte nu a avut curajul să facă acest pas, dar eu am semnat un decret. Însă eu nu pot merge la mănăstirea din stânga Nistrului pentru ca noi să discutăm”, a precizat Igor Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

cosmic
25.12.2017, 16:32:59

„De exemplu, preşedintele Republicii Moldova nu poate merge în Transnistria, deşi conducătorul Transnistriei trece prin Aeroportul Chişinău dacă nu zilnic, atunci săptămânal. Eu ca să merg în Transnistria trebuie să le scriu cu o lună înainte şi oricum nu-mi vor permite accesul” - pai nu vezi bai dodoane ca rusii isi bat joc de tine? esti sclavul rusilor, atat!

+1 (1 vot)
cosmic
25.12.2017, 16:34:07

rusii nu au mai investit o rubla in transnistria de ani de zile. nu pricepi ca rusia renunta la transnistria?

+1 (1 vot)
cosmic
25.12.2017, 16:34:48

"statalitatea" republicii moldova. care statalitate? aveti o armata straina pe teritoriul vostru si nu sunteti in stare sa o scoateti. s-a furat 1 mld de euro din banci si nu stiti nici macar cine l-a furat. nu aveti nici un pic de statalitate! aveti relatii diplomatice cu alte state, va baga cineva in seama? nu! rep moldova e doar o fasie de pamant controlata si manipulata de MAFIE. rep moldova e stat mafiot. cine sustine statalitatea, sustine de fapt mafia.

+1 (1 vot)
cosmic
25.12.2017, 16:35:39

Basarabia e pamant romanesc!

+1 (1 vot)
Modifică Setările