Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Grigoriev: Igor Dodon a avut scopul să-i scoată pe liderii Blocului ACUM din Parlament

1
22 Feb 2020 10:36:12
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon a recurs la formarea coaliţiei dintre blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor în vara anului trecut pentru a-i scoate pe liderii blocului, Maia Sandu şi Andrei Năstase, din Parlament. De această părere este fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon şi fostul şef al Agenţiei Proprietăţi Publice Igor Grigoriev. Potrivit lui, Igor Dodon a recurs la această coaliţie pentru a-i slăbi pe cei doi lideri politici, transmite IPN.

Igor Grigoriev susţine că în perioada constituirii coaliţiei ACUM-PSRM a încercat să ia legătura cu reprezentanţii blocului. „Eu spuneam că chiar dacă şi se merge la coaliţia blocului ACUM cu PSRM, iar PSRM este Dodon, trebuie să mergi la coaliţie, dar liderii blocului ACUM trebuie să rămână în Parlament”, a declarat Igor Grigoriev la TV8.

Potrivit lui, acea coaliţie temporară, situaţională, pe care au format-o blocul ACUM şi socialiştii a avut drept scop să-i scoată pe liderii PAS şi PPDA din legislativ. „Trebuie să mergi la coaliţie, dar liderii blocului ACUM trebuiau să rămână în Parlament. Trebuiau identificate persoane terţe profesioniste, nu tehnocrate aşa cum se numesc acum că nu este corect. Trebuiau identificate persoane profesioniste din domeniul administraţiei publice centrale sau care au avut tangenţă cu conducerea. Acesta a fost scopul – să-i scoată şi să-i slăbească. Scopul PSRM şi PDM împreună”, a explicat Igor Grigoriev.

În opinia lui, Igor Dodon ar fi mers la coaliţia cu blocul ACUM din oportunism, din mania de a fi mereu el primul. „Igor Dodon nu s-a ocupat în toţi aceşti ani cu administrarea politică a statului, dar se ocupă doar cu politicianismul. Ceea ce înseamnă scoaterea dividendelor personale ale lui şi ale partidului lui, ale cercului lui din tot ce se cheamă politică în Republica Moldova”, a spus fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon. 

https://www.ipn.md/ro/igor-grigoriev-igor-dodon-a-avut-scopul-sa-i-7965_1071687.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
22.02.2020, 13:55:59

PAS si DA, sustinute din spate de deputatii si eurodeputatii PNL, PMP etc., NELOIALI fata de statul independent RM si fata de asocierea sa libera cu UE, au reusit sa PREDEA R.Moldova in bratele lui Kozak, ale Rusiei, au lasat vacante posturile-cheie si au permis PSRM-ul sa detina toate ramurile puterii. Ei si-au prestat servicii lor politice cu succea, si-au indeplinit misiunea si aflarea lor in continuare la guvernare nu mai avea niciun rost. ACUM poate pregati si inscena "proteste", "revolutii", "maidanuri" in favoarea partidelor mai mari si mai bogate, dar sa administreze, sa conduca o tara - in cadrul diviziunii muncii politice nu asta le este specialitatea.

-2 (2 voturi)