Igor Grosu admite că vor avea loc remanieri guvernamentale: Trebuie să asistăm şi la un asemenea exerciţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu, speaker
Igor Grosu, speaker

Liderul PAS, Igor Grosu, recunoaşte că unele domenii din Guvern sunt sub aşteptările cetăţenilor şi ale deputaţilor. Şeful Legislativului spune că, în curând, prim-ministrul Natalia Gavriliţa va veni cu o evaluare a echipei guvernamentale, iar la o anumită etapă vom asista şi la exerciţiul remanierilor în Executiv, notează IPN.

Preşedintele Parlamentului spune că perioada de graţie pentru miniştrii din cabinetul Gavriliţa a expirat, iar în curând urmează să fie evaluată activitatea fiecărui minister. Igor Grosu spune că premierul Natalia Gavriliţa va face această evaluare şi nu exclude posibilitatea demiterii unor membri ai Executivului.

„Este corect ca la o anumită etapă să se facă o evaluare a membrilor Guvernului. Este pauză de 100 de zile când toţi se abţin să critice Guvernul, dar ulterior vine un moment când trebuie să evaluezi activitatea. Cred că doamna prim-ministru va face asta. Va face o evaluare a domeniilor, sunt domenii unde lucrurile merg repede, sunt domenii unde lucrurile ar putea merge mai repede. E firesc la o anumită etapă să se pună întrebări. La fracţiune invităm periodic miniştrii. Sunt proiecte pe care le preia fracţiunea, nu le propune Guvernul, pentru că astfel scurtăm calea. La o anumită etapă trebuie să asistăm şi la un asemenea exerciţiu (remanieri guvernamentale) ”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

Preşedintele PAS a evitat să spună activitatea căror ministere nu se ridică la nivel aşteptărilor majorităţii parlamentare, care a investit acest Guvern, menţionând că decizia aparţine prim-ministrului. În schimb, Igor Grosu a venit cu laude pentru echipa Ministerului Sănătăţii şi pentru cea a Ministerului de Interne.

„Noi avem discuţii la fracţiune despre domeniile care nu prea funcţionează, dar ar fi bine ca acest lucru să-l spună prim-ministrul. Dar în condiţiile actuale, echipa guvernamentală, cu toate aşteptările noastre legitime de a face mai mult, a făcut lucruri extraordinare. În domeniul sănătăţii, s-a ţinut piept, s-a rezistat, unele decizii privind restricţiile impuse, au redus incidenţa cazurilor de infectare. Ministerul de Interne a făcut lucruri bune în felul cum a gestionat criza refugiaţilor. În condiţiile actuale foarte complicate, le mulţumesc membrilor Guvernului. Dar prim-ministrul trebuie să vină cu o evaluare”, a mai spus preşedintele Parlamentului.

Ideea necesităţii remanierilor guvernamentale prinde contur în societate, fiind invocată atât de reprezentanţii opoziţiei, cât şi de cei ai guvernării. Anterior, fostul prim-ministrul Ion Sturza a menţionat că Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii şi cel al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale ar necesita o altă conducere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite