Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Grosu: Alegerile anticipate s-ar potrivi la sfârşit de mai – început de iunie

0
15 Jan 2021 12:57:27
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate, deputatul Igor Grosu, admite că soluţia Curţii Constituţionale cu privire la autodizolvarea Parlamentului ar putea fi aplicată doar pentru următoarele legislative, nu şi pentru actualul. Chiar şi aşa, deputatul se arată convins că alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în acest an, transmite IPN.

„Indiferent de decizia pe care o va lua Curtea. Aşa cum am spus, vom lua act, vom respecta decizia Curţii şi vom merge mai departe, ca în perioada în care o avem la dispoziţie, acele trei luni, să ajungem în momentul în care să fie dizolvat Parlamentul şi stabilită ziua alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui, dacă va fi posibil ca soluţia Curţii să fie aplicată pentru actualul Parlament, ea va fi aplicată, iar dacă soluţia prezentată de Curte va necesita mai mult timp şi mai multe proceduri, vor ţine cont de ele, astfel încât dacă nu acest Parlament, atunci altul să aibă soluţia la îndemână şi să deblocheze rapid procesele.

Chiar şi aşa, liderul interimar al PAS crede că alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în acest an. „În anul ăsta. Şi ţinând cont de cele două scenarii – cadrul temporar, unul de 45 de zile în cazul în care se declanşează procedura de semnare, de două ori a unui candidat, şi al doilea cadru temporar, care este de trei luni, perioadă în care Parlamentul nu adoptă nicio decizie, dacă reieşim din acest cadru temporar, calculele arată că alegerile parlamentare anticipate s-ar potrivi la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie”, susţine deputatul.

În altă ordine de idei, Grosu a comunicat că liderii grupurilor parlamentare, şi nu numai, inclusiv Igor Dodon, Andrei Năstase, Pavel Filip, Marina Tauber, Andrian Candu, ar urma să se întâlnească pentru a decide împreună declanşarea anticipatelor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările