Igor Grosu, despre alianţe post-electoale: Va trebui să lăsăm supărările din campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu, lider PAS
Igor Grosu, lider PAS

Partidul Acţiune şi Solidaritate ia în considerare o eventuală alianţă postelectorală cu Platforma DA. O recunoaşte preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu. Liderul PAS spune că o coaliţie dintre cele două componente ale fostului bloc ACUM ar reprezenta o alianţă sănătoasă pro-europeană, transmite IPN.

De asemenea, Grosu spune că, indiferent de rezultatele votului din 11 iulie, urmează a fi identificate soluţiile unei coaliţii de guvernământ, care să învestească Guvernul şi să voteze legile bugetului de stat.

Igor Grosu, spune că o alianţă cu Platforma DA ar fi binevenită după scrutinul din 11 iulie. Liderul PAS s-a amuzat pe seama primarului de Sângerei, reprezentant PAS, care în timpul unei întrevederi cu Renato Usatîi a vorbit despre o alianţă post-electorală dintre PAS şi Partidul Nostru. „Suntem gata să facem alianţă cu Platforma DA. Ei sunt partenerii noştri fireşti, tradiţionali. Am avut cu ei experienţa colaborării cu bune şi mai puţin bune, ne cunoaştem, ştim care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărei părţi. Colegul nostru de la Sângerei, care a vorbit despre o alianţă postelectorală cu Usatîi, şi-a pus cenuşă în cap. Noi am stabilit cu toţi colegii că acum ne concentrăm pe votul din 11 iulie, ce vom face ulterior, lăsăm pentru data de 12 iulie”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Scenariul declanşării unui nou scrutin anticipat, după 11 iulie, în eventualitatea în care nu se va reuşi învestirea Guvernului, este exclus. Liderul PAS se arată convins că, după alegeri, va exista o majoritate parlamentară care să susţină Guvernul. „Indiferent care va fi rezultatul după alegeri, trebuie de găsit o soluţie, avem în faţă perioada rece a anului, trebuie să intrăm cu bugetul aprobat, cu un Guvern plenipotenţiar care să negocieze cu FMI, va trebui să ne mobilizăm după alegeri şi să lăsăm supărările, care se acumulează în campanie, dar maturitatea şi interesul public trebuie să prevaleze”, a mai spus Igor Grosu.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost deja înregistraţi 19 concurenţi electorali, iar alte 5 dosare sunt în proces de examinare. Astfel, pe buletinul de vot vom avea, cel mult, 24 de concurenţi electorali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite