Igor Grosu: „Mulţumim ţărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei. Noi ştim ce avem de făcut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu
Igor Grosu

Consiliul European a votat acordarea Republicii Moldova statutului de ţară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, a declarat amintit că „statut de ţară candidat a primit şi Ucraina, care în această perioadă este la straja întregii lumi libere, fapt pentru care poporul nostru îi este etern recunoscător.”

„Mulţumim ţărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei. Noi ştim ce avem de făcut, pentru că reformele începute le facem în primul rând pentru cetăţeni şi pentru dorinţa noastră de a trăi cu demnitate. Ne aşteaptă un drum lung, dar să ştiţi că ne-am pornit şi suntem mai determinaţi ca niciodată să ajungem acasă, în Uniunea Europeană. Vă mulţumim, Europa!”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de ţări candidate la Uniunea Europeană, au decis joi şefii de stat şi de guverne din UE în cadrul Consiliului European. Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis pe Twitter, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Decizia vine după ce Comisia şi Parlamentul European au susţinut categoric măsura.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite