Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Grosu: „Mulţumim ţărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei. Noi ştim ce avem de făcut”

1
23 Jun 2022 22:04:21
Autor: Iurii Botnarenco
Igor Grosu
Igor Grosu

Consiliul European a votat acordarea Republicii Moldova statutului de ţară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, a declarat amintit că „statut de ţară candidat a primit şi Ucraina, care în această perioadă este la straja întregii lumi libere, fapt pentru care poporul nostru îi este etern recunoscător.”

„Mulţumim ţărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei. Noi ştim ce avem de făcut, pentru că reformele începute le facem în primul rând pentru cetăţeni şi pentru dorinţa noastră de a trăi cu demnitate. Ne aşteaptă un drum lung, dar să ştiţi că ne-am pornit şi suntem mai determinaţi ca niciodată să ajungem acasă, în Uniunea Europeană. Vă mulţumim, Europa!”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de ţări candidate la Uniunea Europeană, au decis joi şefii de stat şi de guverne din UE în cadrul Consiliului European. Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis pe Twitter, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Decizia vine după ce Comisia şi Parlamentul European au susţinut categoric măsura.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Turbulent Kroncobaurul
23.06.2022, 23:00:21

Bine că -ati pornit și că va mulțumim Europa ! Nu că ați pornit și mulțumim europa . Să biem , domnilor ! Oci harașo !

Modifică Setările