Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Grosu: Natalia Gavriliţa este candidatul PAS la funcţia de prim-ministru

0
30 Jul 2021 01:05:10
Autor: Iurii Botnarenco
Igor Grosu, lider PAS
Igor Grosu, lider PAS

Natalia Gavriliţa este candidatul PAS la funcţia de prim-ministru. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu. El a anunţat că Parlamentul se va convoca săpătămâna viitoare pentru a acorda vot de încredere Guvernului, astfel încât executivul să-şi înceapă cât mai curând activitatea, notează IPN.

În legătură cu alte proceduri de inaugurare post-alegeri, Igor Grosu a recunoscut o greşeală. În şedinţa de ieri a Parlamentului, s-a stabilit că 8 din 12 fotolii în Biroul Permanent al legislativului vor reveni reprezentanţilor PAS. Deputaţii BECS au anunţat că vor contesta decizia la Curtea Constituţională pe motiv că structura Biroului Permanent nu corespunde proporţionalităţii fracţiunilor parlamentare. Grosu admite că s-a strecurat o greşeală.

„După şedinţă am rugat colegii să analizeze încă o dată, să mai facă unele calcule. Admit că s-a produs o greşeală. Le spun celor la BECS că în scurt timp vom reveni la acest subiect şi vom face toate corectările de rigoare. Dacă va fi nevoie, vom suplini un membru din partea PCRM-PSRM la proxima şedinţă”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

De asemenea, Igor Grosu spune că formaţiunea sa nu ar fi acceptat niciodată ca unui reprezentant al formaţiunii Şor să-i fie acordată o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului.

„Sunt nişte linii roşii peste care noi nu trecem. În cazul acestei formaţiuni politice noi nu acceptăm acest lucru, cu riscul ca unii oameni să ne critice. Alegătorii noştri nu aveau să ne înţeleagă”, a spus Igor Grosu.

Potrivit legii, după consultarea fracţiunilor parlamentare, şeful statului desemnează un candidat la funcţia de prim-ministru. Ulterior, premierul desemnat are la dispoziţie 15 zile pentru a-şi crea echipa guvernamentală şi programul de guvernare şi pentru a cere vot de încredere Parlamentului. Cabinetul de miniştri este învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările