Igor Grosu: Referendumul propus de Dodon nu este altceva decât un joc al său cu Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, a declarat miercuri, 29 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că referendumul consultativ ce ar urma să aibă loc pe 24 septembrie ca urmare a decretului semnat de către şeful statului este un joc între preşedintele ţării şi liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

„Referendumul propus nu este altceva decât un joc al domnului Dodon împreună cu partenerul său Vlad Plahotniuc, pentru a ne sustrage nouă atenţia de la problemele reale ale societăţii. În timp ce Dodon şi Plahotniuc, pe ascuns, împart posturi şi zone de influenţă, cum ar fi cazul Moldovagaz. Cunoaştem cu toţii că reprezentantul PD a fost numit în fruntea instituţiei, imediat după vizita domnului Dodon la Gazprom. Împărţirea posturilor de ambasadori între PD şi PSRM. Mai mult ca atât, cunoaştem cu toţii că liderii PD au dat indicaţii celor din teritoriu să nu-i atingă pe primarii şi consilierii PSRM din simplu motiv că vor trebuie să guverneze împreună după alegerile din 2018. Plahotniuc şi Dodon şi-au împărţit televiziunile care zilnic manipulează opinia publică şi retransmit propaganda Federaţiei Ruse”, a declarat Grosu.

El a mai adăugat că Dodon ar fi gata să accepte un compromis cu democraţii privind schimbarea sistemului electoral, dacă se ajunge la varianta sistemului electoral mixt, şi nu uninominal precum a fost propus iniţial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite