Igor Munteanu: Reformele care sunt aşteptate în Republica Moldova nu performează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reformele care sunt aşteptate în Republica Moldova nu performează şi există mari întârzieri. Cele mai grave probleme sunt legate de reforma justiţiei. Potrivit lui, într-un an electoral este greu de ales poteca de reformare care va face minuni. Declaraţia a fost făcută de directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

În opinia lui Igor Munteanu, adoptarea sistemului electoral mixt a fost o defecţiune a sistemului pentru că a fost o alegere proastă care ne costă. Faptul că Uniunea Europeană nu investeşte banii pe care i-a promis în nenumărate rânduri nu se datorează faptului că Republica Moldova nu ştie cum să-i primească, dar faptului că nu există siguranţa că aceşti bani vor fi alocaţi pentru obiectivele stabilite conform unor acorduri.

În rezoluţia Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene, care a fost făcută publică acum câteva zile, se vede foarte clar preocuparea oficialilor europeni de faptul că Republica Moldova nu mai este atât de pluralistă cum era pe timpuri şi pluralism de opinie nu înseamnă doar diversitate, înseamnă capacitatea unor grupuri de cetăţeni de a-şi articula un punct de vedere şi de a-l apăra prin mijloacele legale şi mass-media.

„Există nişte corporaţii mass-media găvozdite în buzunarul cuiva şi există Consiliul Audiovizualului care nu a luat măsuri de protejare a interesului public pe acest domeniu foarte sensibil”, spune Igor Munteanu.

În opinia lui, Republica Moldova a suferit o cădere liberă de la „istoria de succes” la etapa în care este privită cu foarte multe rezerve şi aproape cu o indispoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite