Politică

articolul anterior articolul urmator

IGP transmite CNA materialele privind acţiunile autorităţilor de la Orhei, care au refuzat să închidă şcolile în contextul situaţiei epidemiologice

0
26 Jan 2022 17:18:24
Autor: Iurii Botnarenco
Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu
Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu

Inspectoratul General al Poliţiei a transmis Centrului Naţional Anticorupţie materialele de constatare cu privire la presupusele acţiuni de depăşire a atribuţiilor de serviciu de către reprezentanţii administraţiei publice locale a raionului Orhei.

Mai exact, este vorba despre nerespectarea cerinţelor prevăzute în ultima decizie a Comisiei Naţionale de Sănătate Publică şi, în consecinţă, punerea în pericol a sănătăţii publice, transmite IPN. Contrar restricţiilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a permis organizarea procesului educaţional cu prezenţa fizică a elevilor la scoală. Doar două din cele 47 de instituţii de învăţământ din raion au trecut la educaţia online. Poliţiştii au înaintat mai multe prescripţii, prin care au cerut conformarea la măsurile de sănătate publică prevăzute în hotărârea CNESP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările