Ilan Şor: Mă voi adresa Rusiei cu rugămintea de a asigura Moldova cu gaze la preţ accesibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

„Având în vedere situaţia dificilă în care ne aflăm, ţinând cont de tarifele din ce în ce mai mari pentru gazele naturale, trebuie de găsit consens cu Federaţia Rusă, partenerul strategic al Republicii Moldova, în ceea ce priveşte livrarea de gaze naturale, la preţ accesibil. În calitate de lider al opoziţiei, voi adresa o solicitare cu rugămintea de a purta negocieri în acest sens”, a anunţat liderul Partidului ŞOR, deputatul fugar Ilan Şor.

„Tarifele pentru gazele naturale au crescut din nou. Moldovagaz (furnizor) este, însă, nemulţumită şi strigă în gura mare că tariful trebuie majorat în continuare. Acum este vara şi mulţi nu simt ce înseamnă acest tarif. Până la toamnă şi iarnă a mai rămas puţin timp şi riscul ca oamenii noştri să îngheţe de frig şi foame este destul de mare. Şi alimentele se vor scumpi într-atât încât nimeni nu şi le va permite. Inflaţia va ajunge până la 45%, leul se va prăbuşi şi va fi catastrofă în Moldova. Oamenii pur şi simplu nu vor avea nici cu ce supravieţui”, avertizează Ilan Şor.

Mai mult, liderul Partidului „ŞOR” critică faptul că actuala guvernare nu depune eforturi pentru căutarea soluţiilor de depăşire a crizei, ci dimpotrivă, agravează situaţia.

„Maia Sandu şi partidul ei, care se află la guvernare, de dragul stăpânilor lor occidentali, au distrus relaţiile cu partenerul strategic al ţării noastre - Federaţia Rusă. În consecinţă, avem ce avem. Nivelul de trai a ajuns la cel mai jos nivel. Actuala guvernare a trădat interesele ţării şi ale cetăţenilor, nu ne mai reprezintă în niciun fel, iar mâine-poimâine, îşi vor lua catrafusele şi vor pleca în străinătate.  Acolo unde o vor duce bine, vor lucra la FMI sau în alte structuri internaţionale”, a mai afirmat Ilan Şor. 

Prin urmare, spune liderul Partidului „ŞOR”, suntem obligaţi să găsim consens cu Federaţia Rusă, partenerul strategic al Republicii Moldova, în ceea ce priveşte livrarea de gaze. În caz contrar, cetăţenii vor avea şi mai mult de suferit. 

„Având în vedere situaţia dificilă în care ne aflăm, în calitate de lider de partid al opoziţiei, mă voi adresa mâine Federaţiei Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova, cu rugămintea de a purta negocieri cu opoziţia în ceea ce priveşte situaţia legată de asigurarea ţării noastre cu gaze naturale. Ca partid de opoziţie responsabil, considerăm că trebuie să încercăm, să facem tot posibilul şi imposibilul, pentru ca, de dragul intereselor cetăţenilor ţării noastre, să găsim un consens cu Federaţia Rusă în ceea ce priveşte livrarea de gaze naturale, la preţ accesibil. Nimic nu este mai important decât viaţa cetăţenilor noştri, din acest motiv trebuie să căutăm soluţii în favoarea Moldovei”, a concluzionat Ilan Şor. 

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, în această săptămână, un nou tarif pentru gazele naturale. Astfel, consumatorii casnici vor plăti un tarif de 23 de lei pentru un metru cub de gaze sau cu 4, 39 de lei mai mult. Compania Moldovagaz, subsidiara Gazprom, a solicitat anterior o majorare mai mare, de peste 60%, ceea ce ar fi însemnat un tarif de aproape 30 de lei pentru un metru cub de gaze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite