Ilan Şor ameninţă cu proteste dacă Chişinăul se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei: Cetăţenii riscă să îndure foame, frig şi sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

„Dacă nemernicii de la guvernare vor vota pentru alinierea la sancţiunile împotriva Rusiei, la toamnă şi iarnă, Moldova va îndura, foame, frig şi sărăcie”, a declarat liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, după ce Moldova a obţinut statutul de candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. În acest context, el ameninţă guvernarea cu proteste dacă se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Şor se arată convins că autorităţile Republicii Moldova au încheiat un acord privind obţinerea de către Moldova a statutului de candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, în schimbul alinierii la sancţiunile împotriva Rusiei. 

„În primul rând, obţinerea statutului de candidată la aderarea cu UE înseamnă ani lungi de aşteptare şi speranţe deşarte. În al doilea rând, impunerea sancţiunilor împotriva Rusiei va avea un efect imediat de bumerang. De obicei, un acord se încheie în favoarea obţinerii unor beneficii economice sau, în cel mai rău caz, politice. Rezultatele acordului semnat recent se vor solda, însă, cu pierderea sursei de energie şi a unei pieţe pentru produsele moldoveneşti fără soluţii de alternativă. De asemenea, aceasta va duce, practic, renunţarea la statutul de neutralitate prevăzut în Constituţie. Totodată, va însemna tensiuni de lungă durată în relaţiile cu partenerii strategici şi va fi pusă crucea pe perspectiva soluţionării conflictului transnistrean”, a declarat Ilan Şor. 

Potrivit lui Ilan Şor, cel mai grav este că cetăţenii de rând vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit de pe urma deciziilor actualei guvernări.   

„În cazul alinierii la sancţiunile împotriva Rusiei, Moldova va îndura frig, foame şi sărăcie. Oamenii pot avea prieteni şi duşmani, statele, însă, ar trebui să aibă doar interese. Este evident că aderarea la sancţiunile împotriva Rusiei va afecta grav interesele ţării noastre şi ale cetăţenilor noştri. Spre regret, vedem încercări nerezonabile de a intra într-un conflict străin şi expunerea populaţiei care deja are de suferit. Asta deşi, dacă Moldova ar menţine relaţiile bune cu Rusia, Ucraina şi UE, ar putea deveni o platformă de dialog în vederea soluţionării şi încetării ostilităţilor”, a conchis Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite