Ilan Şor, dezvăluiri despre cum i-ar fi dat mită de 3 milioane de euro lui Igor Dodon pentru a-l vota pe Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Ilan Sor

Liderul Partidului „ŞOR”, deputatul Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudelor bancare, afirmă că i-ar fi oferit anterior 3 milioane de euro lui Igor Dodon, pentru ca acesta, pe când era deputat socialist, să-l voteze pe Nicolae Timofti la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, cu scopul de a fi evitate alegerile parlamentare anticipate de la acea vreme.

Ilan Şor a declarat într-un interviu la „Televiziunea Centrală”, citat de Ziarul Naţional, că Idor Dodon ar fi primit o geantă cu 3.000.000 de euro pentru a ieşi din Partidul Comuniştilor şi a vota pentru Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte, în martie 2012.

„Banii au fost de la Filat pentru ca Dodon să-l voteze pe Timofti. Banii respectivi, apropo, tot de la Banca de Economii a Moldovei au fost luaţi”, a declarat Ilan Şor.

Întrebat dacă are dovezi că Igor Dodon a primit aceşti bani, Ilan Şor a răspuns afirmativ. 

„Dovezi sunt, dar le voi prezenta la momentul potrivit. Acum nu are rost să prezint aceste dovezi, pentru ca Dodon controlează procuratura. S-a vazut clar că Dodon a recunoscut că e finanţat din Rusia, dar aceste dovezi au fost ignorate. Să ştiţi că au fost mai multe genţi pentru Dodon”, a subliniat Şor.

Ilan Şor a mai fost întrebat unde se afla în prezent, după ce a plecat din R. Moldova la începutul lunii iunie curent, fiind şi dat în urmărire itnernaţională.

„Sunt mai aproare decât îşi închipuie duşmanii mei. Eu pot să-mi permit să plec oriunde în lume, dar nu o s-o fac. Eu îmi doresc să locuiesc în Moldova şi foarte curând voi reveni”, a conchis Şor.

Amintim că şi liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, l-a acuzat pe Igor Dodon că a primit o mită în sumă de 3 milioane de euro în anul 2012, pentru a-l vota pe Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Încă în 2012, deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat că Igor Dodon ar fi luat 3 milioane de euro de la persoane interesate din AIE, făcând aluzii la PD şi PLDM, pentru a-l vota pe TImofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite