Politică

articolul anterior articolul urmator

Ilan Şor, indignat că Moldova a obţinut statut de candidat la UE: Un ambalaj frumos de ciocolată, care nu are nimic în interior

2
24 Jun 2022 17:18:01
Autor: Iurii Botnarenco
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Acordarea Republicii Moldova statutului de ţară candidat la aderarea la UE seamănă cu un ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior, a declarat liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor. Potrivit lui, în urma acestei decizii, cetăţenii moldoveni nu vor simţi nicio schimbare, pentru că nimeni nu ne va da niciun ban pentru acest lucru.

„Acordarea Republicii Moldova a statutului de ţară candidat la aderarea la Uniunea Europeană seamănă cu un ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior. De arătat arată bine, dar ciocolată în interior nu este. În primul rând, multe ţări aşteaptă să adere la UE de peste 20 de ani, chiar dacă au deja statut de ţări candidate. Este un proces pe jumătate real pentru Moldova. În al doilea rând, ce vor obţine în urma acestei decizii medicii, profesorii, învăţătorii, pensionarii? Nimic. Pentru că nimeni nu ne va da niciun ban în urma acestei decizii”, a declarat Ilan Şor.

În stilul său caracteristic, Şor a adus mai multe critici la adresa preşedintelui Maia Sandu, despre care a spus că, „din lipsă totală de rezultate pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor caută să-i hrănească măcar cu ceva pe oameni”.

„Însă azi ea poate să-i hrănească pe oameni doar cu promisiuni deşarte. Iar pentru obţinerea statutului de candidat, Sandu s-a pus în genunchi în faţa stăpânilor din UE, pentru a le da moldovenilor încă o porţie de minciuni. De ce minciuni, vă explic. Maia Sandu ne va spune acum că vremurile bune nu au venit până acum, însă de acum înainte vor veni. Care vremuri bune? Cine o mai crede pe această mincinoasă?”, într-o adresare video plasată pe pagina sa de Facebook.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sever H.
24.06.2022, 17:38:13

Țapul muscalesc da din gura pana asuda, din Israel. Poate sa o mana de ajutor și SIE pentru aducerea fugarului alături de Dodon.

+1 (1 vot)
Popa Basca.
24.06.2022, 18:24:37

Si pentru Moldova si pentru Ucraina,asteptarea va fi in functie de desprinderea totala de trecutul bolsevic.Ucraina,atacata brutal de fosta ei partenera,este obligata acum sa iasa total de sub influenta Rusiei,fiindca rusii au demonstrat clar ca incearca sa stearga Ucraina de pe harta.Moldova,care de 30 de ani oscileaza intre Romania si Rusia,trebuie sa inteleaga ca Rusia nu va ezita sa le aplice acelasi tratament ca ucrainenilor si ca niciodata interesele Moldovei nu vor conta pentru Rusia,decat daca le subordoneaza total.Vreau sa vad Moldova si Ucraina in UE,dar fara balastul bolsevic.

Modifică Setările