Ilan Şor îşi va angaja două firme de avocaţi din Londra „pentru a-şi apăra şi păstra reputaţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Avocaţii primarului de Orhei, Ilan Şor, au anunţat miercuri, 7 iunie, că Şor îşi va angaja două companii internaţionale de avocaţi, care trebuie să-i protejeze reputaţia în scandalul în care este vizat, privind frauda bancară.

Avocatul Denis Ulanov şi avocatul Iulian Balan, care reprezintă interesele lui Şor, au explicat de ce au încurajat clientul lor să angajeze firma de avocatura „Byrne & Partners” cu sediul în Londra şi compania „DRD Partnership”.

„Şor se află în arest la domiciliu în Chişinău timp de un an după acuzaţiile aduse, privind faptul că el a avut un rol în evenimentul, pe care mass-media din Moldova l-a denumit „Scandalul din Moldova privind 1 miliard”. Domnul Şor a respectat toate condiţiile de arest la domiciliu, şi a depus toate eforturile sale pentru a coopera, răspunzînd cererilor procurorului, care este responsabil de cauză şi de anchetă. Deoarece actualmente există impedimente semnificative în capacitatea sa de a exercita funcţia de primar şi de a duce o viaţă normală, domnul Şor a decis să acţioneze pentru a-şi apăra, păstra şi proteja reputaţia sa”, a declarat avocatul Iulian Bălan în cadrul unei conferinţe de presă.

Avocaţii lui Şor neagă că acesta ar fi pus la cale şi că ar fi beneficiarul furtului din sistemul bancar.

„Acest lucru nu este adevărat. Clientul meu nu a fost nici arhitectorul, nici beneficiarul real al evenimentelor care au dus la falimentul băncilor. Faptele reale în mare parte încă nu sunt cunoscute în domeniul public, acestea au durat o perioadă mult mai lungă decât cea a activităţii domnului Şor la BEM, şi includ o serie de alte părţi, împotriva cărora sunt deja emise decizii ale instanţei din Moldova, iar numele lor trebuie să fie dezvăluite”, a subliniat Ulanov.

Byrne & Partners din Londra, Marea Britanie, cunoscuţi avocaţi în materie civilă şi penală. Compania a lucrat în dosare începând de la ţările fostei Uniuni Sovietice pînă în Orientul Mijlociu şi din SUA pînă în Europa. Byrne & Partners a apărat şi a protejat drepturile legitime ale clienţilor săi, în cazurile complexe de fraudă şi manipulare din partea statului în diferite jurisdicţii.

Compania Byrne & Partners va fi asistată de compania DRD Partnership. DRD Partnership - este o companie de consultanţă în comunicaţii strategice, cu experienţă în materie de relaţii naţionale şi internaţionale guvernamentale, acordarea sprijinului în procesele de judecată, managementul reputaţiei corporative şi personale. Compania este cunoscută, în special, prin apărarea clienţilor împotriva exproprierilor sponsorizate de stat în ţările din fosta Uniune Sovietică şi Africa, împotriva unor subiecţi ostili care acţionează în vederea subminării reputaţiei persoanelor de rang înalt, prin utilizarea unor informaţii înşelătoare şi inexacte pentru promovarea intereselor lor de afaceri. DRD Partnership este cunoscută pentru activitatea sa în sprijinul conducerii companiei Yukos şi a acţionarilor săi împotriva exproprierii sponsorizate de stat. Echipa va fi condusă de către Claire Davidson.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite