Ilan Şor: Dacă Kroll va stabili că eu sunt beneficiarul banilor sustraşi, îi voi ataca în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Orhei, omul de afaceri Ilan Şor, se arată mulţumit de faptul că BNM a anunţat joi, 13 aprilie, că potrivit celei de-a patra note informative despre progresul înregistrat de compania Kroll în învestigarea fraudei bancare din Republica Moldova s-a stabilit că au fost sustraşi nu un miliard de dolari, ci 600 de milioane. Pe de altă parte, Şor este nemulţumit că din nou a apărut numele său în investigaţie.

„Aşa cum am susţinut întotdeauna, nu este vorba de „miliarde“, ci de 600 milioane de dolari SUA. Kroll stabileşte foarte clar acest lucru. Acum, sper că această companie americană va confirma şi faptul că eu nu sunt beneficiarul nici măcar al unui singur dolar din această sumă. Dacă Kroll a fost în măsură să determine valoarea exactă în baza documentelor pe care le-a studiat, atunci ar trebui să stabilească cu uşurinţă şi faptul că eu nu sunt beneficiarul final al acestor bani”, a subliniat Şor într-o postare pe Facebook.

Primarul de Orhei susţine că, dacă Kroll este cu adevărat imparţială şi nu conduce investigaţia în interesele cuiva, aceasta va spune numele destinatarilor acestor fonduri. Potrivit lui, numele său nu ar trebui să fie vehiculat în investigaţia companiei americane ca beneficiar final al fraudei bancare, în caz contrar va ataca Kroll în instanţele internaţionale.

„În cazul în care voi fi pus în situaţia să caut dreptatea în instanţă, voi cere de la Kroll milioane de dolari drept despăgubiri pentru daunele morale suferite şi toate mijloacele încasate drept despăgubiri vor fi folosite pentru dezvoltarea Orheiului şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă pensionarii din Republica Moldova”, a adăugat Ilan Şor.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. El pledează nevinovat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite