Ilan Şor: Pavel Postică îi ameninţă pe membrii CEC şi îi presează să o scoată pe Marina Tauber din cursă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

Membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, face presiuni asupra celorlalţi membri ai CEC, pentru a-i convinge să o scoată pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălţi. Acuzaţia vine din partea liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, şi a fost făcută într-o intervenţie video pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, Postică ar fi primit acest ordin de la preşedintele Maia Sandu.

„Noi cunoaştem că ieri, în jurul orei 16:00, membrul CEC Pavel Postică, care se consideră un fel de lider informal al CEC, împuternicit de preşedintele Maia Sandu, i-a presat pe ceilalţi membri ai CEC să o scoată pe Marina Tauber din alegeri. Ştim, de asemenea, că Postică le-a spus membrilor CEC că acest ordin vine de sus, de la Maia Sandu, şi le-a sugerat să nu se opună. Vreau să mă adresez lui Pavel Postică şi să-l atenţionez că ceea ce face el este inadmisibil şi că toate astea nu vor trece aşa, pur şi simplu. Dacă astăzi el se consideră protejatul puterii, trebuie să ştie că după el vor veni…. Sunt nişte fapte extrem de grave şi nu vor rămâne fără urmări”, a spus Ilan Şor.

Şor susţine că, acum trei săptămâni, acelaşi Pavel Postică, le-a spus membrilor CEC că Marina Tauber trebuie retrasă din cursă, însă atunci nimeni nu l-a susţinut.

„Acum ai scos nu ştiu de pe unde că Partidul „ŞOR” le-a cumpărat de mâncare membrilor şi activiştilor şi ceri din nou retragerea lui Tauber din cursă. Da, prieteni, o să râdeţi, ăsta e motivul pe care l-au găsit. În primul rând, acest lucru nu este adevărat, în al doilea rând, unde aţi văzut ca vreun partid să declare acest lucru în cheltuielile de campanie? În al treilea rând, vreau să le amintesc tuturor că activiştii sunt oameni, care mănâncă, beau, merg la toaletă. Şi o fac zilnic, nu doar în campanie. Tu şi stăpânii tăi ştiţi foarte bine că nu aveţi dovezi, însă ai decis să calci peste cadavre şi să îţi şantajezi colegii”, a spus Ilan Şor.

Şor a venit cu un mesaj şi pentru ceilalţi membri ai CEC, pe care i-a îndemnat să respecte legea şi să nu execute comenzile politice.

„Sunt sigur că sunteţi destul de copţi pentru a înţelege că nu trebuie să faceţi ceea ce vă cere Postică. Nu vă veţi spăla de această murdărie niciodată. Orice veţi face de acum înainte, independenţa dumneavoastră va fi zero. Asta pe lângă faptul că fiecare dintre voi va trebui să răspundă penal, în faţa legii. Nu trebuie să repetaţi greşelile celorlalţi membri ai CEC. Nu vă distrugeţi carierele. Sunteţi independenţi şi incoruptibili. Nu uitaţi acest lucru. Aţi mers o dată pe mâna lui Postică şi aţi votat pentru scoaterea din cursă a lui Vladimir Dachi din aceste alegeri, iar judecătorii au respins acest demers. Cum credeţi, care vor fi consecinţele, dacă veţi scoate din cursă deja nu un simplu candidat, ci pe învingătorul alegerilor?”, a afirmat Şor.

El a transmis un mesaj şi pentru preşedintele Maia Sandu.

„Aţi venit la putere cu valul de promisiuni că veţi lupta împotriva corupţiei, însă ceea ce faceţi acum se numeşte corupţie politică, or acest lucru este mult mai grav. Doamna Sandu, ştiţi ce înseamnă furia poporului? În unele regiuni ale ţării, furia poporului e atât de mare, încât nu va mai putea fi oprită. Înţeleg că vreţi să-mi faceţi rău, Partidului „ŞOR”, însă acum comiteţi un furt. Le furaţi şansa bălţenilor de a avea o viaţă mai bună. Să nu credeţi că oamenii sunt proşti şi nu înţeleg ce se întâmplă. Oricine îşi dă seama că un candidat, care a acumulat aproape 50 la sută în primul tur, va câştiga cu uşurinţă şi turul doi”, a conchis Ilan Şor.

Amintim că Marina Tauber, candidatul Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite