Ilan Şor, primarul condamnat care a ajuns în Parlament: „Moldova a început să se trezească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor partidulsor.md

Primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, a declarat despre rezultatul alegerilor din 24 februarie, în care partidul său a obţinut şapte mandade de deputat, că Moldova a început să se trezească.

Ilan Şor a afirmat că rezultatul alegerilor arată că „geopolitica trece pe planul doi”, iar pe primul plan au ajuns lucrurile concrete „care poti fi văzute şi atinse cu propriile mâini”.

„Vreau să-i felicit pe locuitorii Orheiului. Ei vor trăi ca în Monaco, pentru că de mâine vom merge acolo şi ne vom ţine de cuvânt. În timp ce alţii vor boci, noi vom lucra”, a spus Şor.

Şor a spus că prima iniţiativă legislativă a fracţiunii sale va fi extinderea atribuţiilor deputaţilor aleşi în circumscripţii uninominale. Potrivit lui, aceştia nu trebuie să poată doar a vorbi în teritoriu, dar şi să poată întreprinde anumite acţiuni în favoarea cetăţenilor, să fie un fel de guvernatori, care vor avea şi rolul de a monitoriza cum lucrează primarii, spune Şor.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, patru partide au acces în Parlament: PSRM - 34 mandate, PDM - 30 mandate, ACUM - 27 mandate, Partidul Şor - 7 mandate, independenţi - 3 mandate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite