Politică

articolul anterior articolul urmator

Incidente la Chişinău. Momentul în care Chirtoacă se năpusteşte asupra lui Dodon, însă e luat pe sus de câţiva indivizi VIDEO

45
4 Jul 2021 11:51:50
Autor: Iurii Botnarenco

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, în frunte cu ex-preşedinţii Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a organizat un marş duminică, 4 iulie, în centrul Chişinăului, cu genericul „Iubim Moldova”. La manifestaţie, organizată în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, s-au adunat mii de simpatizanţi ai Blocului, care au scandat lozici în susţinerea Blocului, în mare parte în limba rusă.

În acelaşi timp, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a decis să organizeze o contramanifestaţie. 

Mai mulţi reprezentanţi AUR, printre care liderul formaţiunii Vlad Bileţchi, ex-primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, şi fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu, au întins un tricolor imens pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, aşa încât să închidă accesul manifestanţilor Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care se îndreptau pe Bulevard din direcţia străzii Alexandru Puşkin către Preşedinţie şi Parlament.
 
„Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, au scandat manifestanţii AUR în timp ce protestatarii Comuniştilor şi Socialiştilor veneau în direcţia lor.
 
Forţele de ordine au intervenit şi i-au luat pe sus pe protestatarii AUR, care s-au plâns că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorii în picioare. 
 
Totuşi, la un moment dat, Dorin Chirtoacă a reuşit să evite cordonul Poliţiei şi a încercat să se năpusteasca asupra lui Igor Dodon, care era în fruntea marşului alături de Vladimir Voronin, însă câţiva indivizi din coloana de manifestanţi ai Comuniştilor şi Socialiştilor l-au oprit pe Dorin Chirtoacă, l-au bruscat şi l-au târâit în afara manifestanţilor lui Dodon şi Voronin.
 
Igor Dodon a spus că acţiunea celor din AUR este o provocare. „Jos provocatorii”, a spus Dodon.
 
VIDEO AICI

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

zbucium ion
4.07.2021, 12:09:23

Un spectacol politic "unionist" menit sa însceneze "pericolul virtual" al "unirii"si al "unioniștilor" - absolut necesar pentru mobilizarea electoratului anti-"unionist" al lui Dodon si Voronin.

-6 (10 voturi)
Nirolf
4.07.2021, 12:10:27

*** Tovarasii IGOR si VLADIMIR iubesc Moldova in limba rusa .

+9 (9 voturi)
Zev Zevescu
4.07.2021, 12:23:26

Dar si politia ‘politic neutra’, unul din jeguri afiseaza o ‘telneasca’ (tricou cu dungi orizontale albe si albastre), artefact de desant sovietic. Ma indoiesc ca face parte din uniforma regulamentara. Daca nici acum nu spune nimic Aurescu, trebile o sa fie clare. De la Klaus nu ma astept la nimic. Demult.

-5 (17 voturi)
Zev Zevescu
4.07.2021, 12:11:14

Urat din partea lui Chirtoaca. E ca si cum ai da intr-o persoana cu severe dizabilitati cognitive. Nu se face. Altfel, la cum tzupaie, pare sa aiba umpic de conditie fizica.

-6 (12 voturi)
Zev Zevescu
4.07.2021, 12:25:33

Nagy, Moafta, iote, cat’ai tricolorul la Chisinau. V-ati baga unul altuia cate un dest in qur, sau asteptati discursul lui Dodon?

-3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările