Ion Ceban a ajuns la Bucureşti: „Am avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Chişinău, socialistul Ion Ceban, a anunţat că se află într-o vizită de lucru la Bucureşti, unde deja a avut o întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

„Avem intenţia de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi" din str. Bucureşti, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 de milioane de lei. Speram să fie reabilitat graţie relaţiilor stabilite între Pretura sectorului Centru şi sectorul 1 al municipiului Bucureşti, la fel legături orientate spre iniţierea şi dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul susţine că Primăria Chişinău „va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentaţiei de proiect şi devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuţie, asistenţă tehnică şi supravegherea tehnică”.

„La fel, înţelegerea prevede schimb de experienţă, implementarea unor proiecte şi programe comune, privind conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului şi alte domenii”, a mai spus Ceban.

Amintim că Primăria Bucureşti a infirmat informaţia că primarul de Chişinău, socialistul Ion Ceban, a fost invitat de către Gabriela Firea într-o vizită oficială la Bucureşti. Precizările au fost făcute în contextul anunţului lui Ion Ceban că ar fi primit o asemenea invitaţie de la omologul său de la Bucureşti şi că în curând ar urma să întreprindă o vizită în România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite