Ion Ceban a cerut ANI verificarea funcţionarilor de la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primăria municipiului Chişinău ar putea fi inclusă de către Agenţia Naţională de Integritate în zona de risc, astfel încât pe parcursul anului curent funcţionarii din cadrul instituţiei să fie verificaţi în mod prioritar. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul Capitalei, Ion Ceban.

Edilul anunţă că a participat astăzi la şedinţa de constituire a grupului de lucru pentru prevenirea şi combaterea fenomenului corupţiei la nivelul municipiului Chişinău, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Ceban, printre obiectivele municipalităţii se numără elaborarea şi semnarea unui acord de parteneriat dintre Primărie şi Centrul Naţional Anticorupţie, precum şi modificarea cadrului legal pe domenii de interes în scopul combaterii corupţiei la nivel municipal.

„Studiile arată că Primăria Chişinău este una din cele mai corupte instituţii de stat. Obiectivul nostru şi al meu personal este să diminuăm la maximum acest fenomen prin digitalizarea serviciilor oferite cetăţenilor. Acest lucru ar reduce birocraţia şi corupţia în administraţia publică locală. Ne dorim ca Primăria capitalei să devină o fabrică mare de servicii calitative şi o instituţie transparentă”, menţionează primarul într-o postare pe Facebook.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite