Ion Ceban: „Cimitirele trebuie să ramână închise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Chişinău, Ion Ceban, a anunţat că va convoca în dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 iunie, şedinţa Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală pentru a decide în privinţa închiderii cimitirelor de Paştile Blajinilor.

„Cu regret, nu sunt împuternicit să decid să fie închise cimitirele. Pe parcursul zilei am insistat să fie întrunită comisia extraordinară de sănătate publică municipală. Sper mâine (sâmbătă) la prima ora, când va avea loc şedinţa, să fie luată o decizie corectă - cimitirele trebuie să rămână închise”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că şi şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a făcut un apel către cetăţeni ca să nu meargă la cimitire, în acest weekend, de Pastile Blajinilor. În caz contrar, spune Furtună, vizita la cimitir ar putea fi penultima pentru unii.

Până la ora actuală, au fost raportate 9.247 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 323 de decese, dintre care 18 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 35 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

În total, au fost vindecate 5.240 de persoane, 274 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 23 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 1.734 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 416, asistenţi medicali - 685, felceri - 89, farmacişti - 21, personal auxiliar - 523 persoane. 1.139 de lucrători medicali au fost trataţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite