Ion Ceban: Clădirea Primăriei nu este funcţională pentru obiectivele pe care ni le propunem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, susţine că actuala clădire a Primăriei nu mai este funcţională pentru obiectivele pe care şi le-a trasat el împreună cu echipa sa. Edilul capitalei menţionează că în clădirea istorică din centrul Chişinăului, în locul administraţiei publice locale, ar putea fi deschis un muzeu pentru copii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV 8, transmite IPN.

„Ceea ce gândeam despre Primărie era ca să rămână cabinetul primarului pentru delegaţiile oficiale, pentru cei care vin în vizită, cei cărora vrem să le arătăm Primăria, dar şi sala de protocol. În rest, o să dezbatem public”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, una dintre idei a fost ca în clădirea actuală, istorică, să fie amenajat un muzeu al ştiinţei pentru copii, dotat astfel încât în cadrul acestuia să poată fi făcute experimente în domeniile chimie, fizică, biologie. Această idee a fost discutată de echipa Primăriei.

Totodată, edilul a declarat că îşi doreşte ca actuala faţadă să fie păstrată, doar că va fi restaurată.  „Planificăm nişte bani în această perioadă pentru bugetul anului viitor. Să ştiţi că vom merge şi pe crowdfunding, adică să solicităm şi suportul cetăţenilor, agenţilor economici. Primăria este cartea de vizită a municipiului Chişinău, este o perlă făcută în baza proiectului lui Bernardazzi, iar starea în care a ajuns este inadmisibilă”, a afirmat Ion Ceban.

Primarul spune că îşi doreşte ca pe 1 martie anul viitor personalul să se mute din clădirea actuală a primăriei.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite