Ion Ceban: Dacă referendumul din Chişinău nu va trece, Dorin Chirtoacă va fi eliberat şi revine în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fracţiunii socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, afirmă că anume primarul suspendat Dorin Chirtoacă se face vinovat de situaţia deplorabilă în care s-ar afla oraşul. Potrivit lui, edilul „are competenţe regeşti”, după ce a fost modificată Legea privind statutul municipiului Chişinău, motiv pentru care este responsabil direct de starea Capitalei.

„Nu are nici prim-ministrul, nici preşedintele Parlamentului, nici preşedintele (ţării) astfel de competenţe şi niciun primar de niciun fel de localitate din Republica Moldova”, a subliniat socialistul, accentuând puterea de decizie pe care ar avea-o Dorin Chirtoacă în Chişinău.

Ion Ceban consideră că primarul trebuia deja să fie codamnat de instanţa de judecată în „dosarul parcărilor cu plată”.

Tot în acest context, el susţine că primarului i s-a interzis să participe în cursa electorală pentru referendum pentru a fi protejat.

„Vă spun foarte sincer, dacă referendumul nu trece, pe data de 19, cetăţeanul va fi eliberat şi revine. Eu probabil nu pot da 100%, dar 98-99 la sută vă spun că aşa o să fie, pentru că nu există niciun precedent care să ne demonstreze că ar trebui să fie lucrurile altfel”, a declarat Ioban Ceben în cadrul unor dezbateri publice luni, 30 octombrie, organizate de IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite