Ion Ceban vrea să mute Primăria într-un nou sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Angajaţii Primăriei ar putea să se transfere într-un nou sediu, de tip  „open space” (spaţiu deschis), iar clădirea de pe strada Vlaicu Pârcălab va fi renovată şi transformată, de exemplu, într-un muzeul. Despre aceste planuri a vorbit primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

Ion Ceban a spus că în sediul actual al Primăriei ar putea să rămână doar sala de protocol şi biroul primarului. Totodată, urmează să fie planificate surse financiare pentru anul viitor ca această clădire, care face parte a patrimoniului cultural, să fie restaurată.

Primarul spune că pentru închirierea şi întreţinerea noului sediu, municipalitatea îşi permite aceleaşi cheltuieli ca şi în prezent –  40 de mii de lei vara şi 240 de mii de lei iarna.

Ion Ceban a mai spune că, în cel mult într-un an de zile, Primăria va fi digitalizată, „de la servicii şi finalizând cu ceea ce se face pe intern”. Potrivit primarului, de astăzi, specialiştii în IT vor veni în direcţiile Primăriei pentru a verifica clasificatoarele de date. Modernizarea va începe cu elaborarea ghişeului unic electronic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite