Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu: Acţiunea de angajare a răspunderii de către Guvern s-a finalizat

0
13 Jul 2020 10:08:29
Autor: Iurii Botnarenco

Acţiunea de angajare a răspunderii de către Guvern pentru cele patru proiecte s-a finalizat. Ieri, 12 iulie, s-au epuizat cele 72 ore în deputaţii au putut depune o moţiune de cenzură, ceea ce nu s-a întâmplat. A anunţat luni, 13 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, transmite IPN.

După şedinţa de lucru cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul a declarat că nu a fost depusă o asemenea moţiune. „Astăzi urmează mai departe procedurile. Proiectele respective, patru, trebuie semnate în Parlament, trimise preşedintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămaânii aceste proiecte vor fi promulgate, astfel încât să putem să începem implementarea lor”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a făcut referire şi la adresarea vicepreşedintui Platformei DA, Igor Munteanu, care a sesizat Curtea Constituţională privind interpretarea articolului ce reglementează angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. „O să vedem care o să fie mai departe evoluţia pe această cale, dar eu sper foarte mult că aceste proiecte atât de necesare cetăţenilor şi economiei vor intra în vigoare, vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetăţeni vor rămâne doar interese şi nu vor afecta ceea ce aşteaptă cetăţenii”, a adăugat Ion Chicu.

Igor Munteanu a solicitat sâmbătă, 11 iulie, Curţii Constituţionale să explice dacă mai poate fi convocată o şedinţă a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului în cazul în care prima şedinţă a eşuat din lipsă de cvorum şi dacă absenţa majorităţii deputaţilor la şedinţa de prezentare a asumării de răspundere poate fi considerată drept un refuz de dezbatere a programului.

https://www.ipn.md/ro/actiunea-de-angajare-a-raspunderii-de-catre-guvern-s-7965_1074819.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii